Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix släpper unik tjänst – få spatialt ljud när du streamar

Netflix släpper unik tjänst – få spatialt ljud när du streamar

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juli 2022

Finns nu att nyttja på streamingtjänsten

Netflix lanserar en ny tjänst som ska ge dig bättre ljudupplevelse när du streamar deras titlar. Kruxet? Du måste ha sennheiser-hörlurar.

I ett pressmeddelande trycker streamingtjänsten på att ljudets subtilitet ofta går obemärkt förbi, men att det kan ha en djupgående inverkan på atmosfären i en scen och i grunden förändra tittarens upplevelse. De menar att flera av deras bästa stunder definieras av de uppslukande ögonblick de skapar genom ljud och lyfter fram exempel som den sista fightscenen i The Adam Project och Eddie Munsons gitarrscen i Stranger Things säsong 4. Nu erbjuder Netflix sina prenumeranter spatialt ljud för den som har hörlurar av märket Sennheiser.

Streama med spatialt ljud på Netflix i dag

Netflix "spatial audio" som det heter på engelska är en typ av teknik som har varit i ropet de senaste åren. Det ger användaren ett mer rumsligt 3D-ljud som ska föra den närmare skaparnas vision för deras verk. I dagsläget är långt ifrån alla titlar på streamingtjänsten kompatibla med tekniken, men du som vill veta vilka det rör sig om kan söka på "Spatialt ljud" i sökfältet, och välja en film eller serie som stödjer formatet.

– Att stödja våra kreativa partners vision har alltid varit oerhört viktigt för oss, och vi fortsätter att fokusera på funktioner som ger vår underhållning ännu mer liv, skriver Netflix i sitt pressmeddelande.

Tekniken fungerar i dagsläget endast med Sennheiser-hörlurar.

Netflix har tidigare gett stöd till andra funktioner som 4K, HDR, Dolby Atmos® och Netflix Calibrated Mode.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL