Netflix släpper unik tjänst – få surroundljud i dina hörlurar

Netflix släpper unik tjänst – få spatialt ljud när du streamar

  • Netflix
Filmtopp
11 juli 2022 kl. 13:07

Finns nu att nyttja på streamingtjänsten

Netflix lanserar en ny tjänst som ska ge dig bättre ljudupplevelse när du streamar deras titlar. Kruxet? Du måste ha sennheiser-hörlurar.

I ett pressmeddelande trycker streamingtjänsten på att ljudets subtilitet ofta går obemärkt förbi, men att det kan ha en djupgående inverkan på atmosfären i en scen och i grunden förändra tittarens upplevelse. De menar att flera av deras bästa stunder definieras av de uppslukande ögonblick de skapar genom ljud och lyfter fram exempel som den sista fightscenen i The Adam Project och Eddie Munsons gitarrscen i Stranger Things säsong 4. Nu erbjuder Netflix sina prenumeranter spatialt ljud för den som har hörlurar av märket Sennheiser.

Streama med spatialt ljud på Netflix i dag

Netflix "spatial audio" som det heter på engelska är en typ av teknik som har varit i ropet de senaste åren. Det ger användaren ett mer rumsligt 3D-ljud som ska föra den närmare skaparnas vision för deras verk. I dagsläget är långt ifrån alla titlar på streamingtjänsten kompatibla med tekniken, men du som vill veta vilka det rör sig om kan söka på "Spatialt ljud" i sökfältet, och välja en film eller serie som stödjer formatet.

– Att stödja våra kreativa partners vision har alltid varit oerhört viktigt för oss, och vi fortsätter att fokusera på funktioner som ger vår underhållning ännu mer liv, skriver Netflix i sitt pressmeddelande.

Tekniken fungerar i dagsläget endast med Sennheiser-hörlurar.

Netflix har tidigare gett stöd till andra funktioner som 4K, HDR, Dolby Atmos® och Netflix Calibrated Mode.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL