Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Streamingpremiär på Netflix för Skuggan i mitt öga

Skuggan i mitt öga finns nu på Netflix

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022

Dansk dramafilm om andra världskriget

Nu finns den danska filmen "Skuggan i mitt öga" på Netflix. Filmen är verklighetsbaserad på en händelse som skedde under andra världskriget.

I slutet av andra världskriget bestämde sig det brittiska flygvapnet för att utföra "Operation Carthage". Den innebar att de bombade Shellhuset, en byggnad i Köpenhamn, där tyska Gestapo upprättat ett högkvarter under Tysklands ockupation av nationen. Operationen lyckades, men åsamkade även stora sidoskador. Den största civila skadan skedde på en katolsk skola, där totalt 86 skolbarn omkom.

Skuggan i mitt öga är en film som är inspirerad av händelserna och är en dramatisering av attacken. I den får vi följa flera olika personers öden, och hur dessa vävs samman när bombattacken mot den danska huvudstaden sker. Regissör för filmen är Ole Bornedal, som bland annat är känd för sin film Nattvakten.

Filmen är cirka en timme och 40 minuter lång, och hade biopremiär i Danmark förra sommaren. Filmtopp har sett filmen och tycker att det är utmärkt film med ett annorlunda perspektiv, nämligen barnets, på krigets fasor.

Skuggan i mitt öga går nu att streama på Netflix

Se en trailer för filmen här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL