Skaparen tveksam till Bodies säsong 2 – men lämnar dörren öppen

Skaparen tveksam till Bodies säsong 2 – men lämnar dörren öppen

  • Netflix
Axel Diedrichs
30 oktober 2023 kl. 21:10

"Det vore självmordsbenäget att utesluta någonting"

Hoppas du på att få se "Bodies" säsong 2? Skaparen Paul Tomalin ställer sig ytterst tveksam till en fortsättning, men utesluter inte möjligheten.

Sedan sin premiär den 19 oktober har det historiska kriminaldramat Bodies varit en av de mest populära serierna på Netflix. I den följer vi fyra detektiver från fyra olika perioder som undersöker samma mord i London. På rollistan ser vi bland annat Stephen Graham, känd från filmer som Snatch och Boiling Point, och Jacob Fortune-Lloyd från serien The Great.

Med hela säsongen ute vill tittare självklart se Bodies säsong 2 bli verklighet på streamingtjänsten. Tittar vi på vad skaparen Paul Tomalin har att säga om saken så verkar det trots succén långt ifrån självklart att vi får fler avsnitt. Han vill dock inte stänga dörren helt till en fortsättning.

Skaparen tveksam till Bodies säsong 2 – men lämnar dörren öppen
Foto: Netflix.

Skaparen tveksam till Bodies säsong 2 – men lämnar dörren öppen

I en intervju med Radio Times berättar Paul Tomalin hur han ser på att göra en andra säsong av Bodies. Det är tydligt att varken han eller teamet på Netflix är förtjusta i idén, och menar att det grundar sig i den ursprungliga planen för en miniserie:

– Det var väldigt viktigt för Netflix att du med ett sånt här koncept inte sviker din publik och tänker att "nu ska vi dra ut på det här i all evighet, så att vi kan betala våra räkningar". Det är riktigt tröttsamt. Som tittare blir jag utmattad av att man får en fantastisk öppning, och sen i slutet tänker man att det egentligen bara är tre avsnitt som man drygat ut, säger Tomalin till Radio Times.

Samtidigt menar han att det vore korkat att tvärvägra en fortsättning: 

– Det vore självmordsbenäget att utesluta någonting, men jag tycker att vi är skyldiga publiken att avsluta detta. Jag vill att tittarna ska vara nöjda, att de ska suttit uppe till 05 på morgonen och tittat, helt utmattade. Och att det innebär ett avslut. Som manusförfattare är det sällsynt att få avsluta saker nuförtiden. Branschen tänker ständigt på hur den ska kunna återanvända allt, säger han.

Fortsättningsvis berättar Tomalin att man har lämnat serien med "tre punkter på slutet" för att kunna ta den vidare ifall det skulle bli aktuellt. Han menar även att det finns en idé på hur en fortsättning skulle kunna se ut.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt "Bodies" säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL