MISSA INTE: Ny banbrytande brittisk kriminalthriller på Netflix

MISSA INTE: Ny banbrytande brittisk kriminalthriller på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
19 oktober 2023 kl. 12:10

Premiär för Bodies – ny miniserie på Netflix

I dag är det premiär för miniserien "Bodies" på Netflix – ett brittiskt kriminaldrama där ett och samma mordfall utreds över flera tidsperioder.

Med tanke på att det finns få saker som svenskar älskar lika mycket som brittiska kriminalare passar Filmtopp på att tipsa om det senaste tillskotten inom kategorin på Netflix. I dag är det premiär för "Bodies" – en mystisk kriminalthriller baserad på den hyllade serieromanen med samma namn av Si Spencer.

Bodies, skapad för Netflix av Paul Tomalin (Shameless, No Offence), är en banbrytande kriminalserie som utspelar sig under fyra olika tidsperioder: 1890, 1941, 2023 och 2053. I var och en av erorna får vi följa en kommissarie som utreder ett mord. Men det finns en twist – mordet de utreder är på samma person. Netflix beskriver hur en koppling dras mellan utredningarna över de olika tidsperioderna, hur en konspiration som sträcker sig över 150 år gradvis börjar uppdagas och hur en politisk ledare tycks vara en nyckelperson i mysteriet.

MISSA INTE: Ny banbrytande brittisk kriminalthriller på Netflix
Foto: Netflix.

Missa inte: Nya banbrytande brittisk kriminalthriller på Netflix – premiär för Bodies

Bodies har premiär på Netflix i dag, den 19 oktober, och är lanserad på streamingtjänsten som en miniserie. Totalt består serien av åtta avsnitt på cirka 60 minuter vardera.

I rollbesättningen hittar vi skådespelar som Stephen Graham (Boiling Point, This Is England, Snatch), Jacob Fortune-Lloyd (The Great, The Power), Shira Haas (Unorthodox, Shtisel), Amaka Okafor (Greatest Days, Grace) och Kyle Soller (Star Wars: Andor, Poldark). Övriga skådespelare i serien inkluderar Synnove Karlsen, George Parker, Michael Jibson, Gabriel Howell, Chloe Raphael m.fl.

En unik miniserie bland många sevärda kriminaldrama på Netflix

En mordutredning som överskrider tid och rum gör Bodies till en unik brittisk kriminalare på Netflix, men streamingtjänsten har också en hel del andra sevärda kriminaldramer och kriminalthrillers. Serier som Netflix själva tipsar om för den som uppskattar Bodies inkluderar Paranoid (2016), Post Mortem (2021), Skogen (2017) och Inside Man (2022). Även en av årets stora succéer, Älskade barn, lyfts fram som ett förslag.

"Bodies" finns nu att streama på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL