Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sex Education

Sex Education säsong 3 – blir det en tredje säsong?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 februari 2020

Kommer vi att få se mer av de brittiska tonåringarnas sexproblem?

Netflixserien "Sex Education" har fått en hängiven och lojal publik. Frågan på allas läppar är: Blir det en tredje säsong?

Den 11 januari 2019 hade den första säsongen av Netflixs Sex Education premiär. Serien, som handlar om den socialt tafatta tonåringen Otis, blev snabbt en stor tittarfavorit och tidigare i år kunde vi ta del av den andra säsongen. Frågan vi ställer oss i den här artikeln är om det blir en tredje säsong och i så fall, vad kan vi förvänta oss av den?

I Sex Education ser vi Asa Butterfield i huvudrollen som Otis, vars mamma Dr. Jean Milburn (exemplariskt spelad av Gillian Anderson) är sexterapeut. Deras relation kan milt sagt beskrivas som snårig, där modern hela tiden lägger sig i hans privatliv och där han skäms över sin mammas frispråkighet – inte minst när en sexualundervisningsfilm visas på skolan där Dr. Jean medverkar.

På skolan har Otis sin vän Eric (Ncuti Gatwa), som är öppet homosexuell, och av olika anledningar lär han snart känna skolans "bad girl" Meave (Emma Mackey). Även om Otis är trött på sin mammans näsvishet så har han faktiskt lärt sig en hel del om sex och samlevnad under åren, något som visar sig vara väldigt användbart. Tillsammans med Meave startar han nämligen en dold klinik på skolan där alla ungdomar får komma till honom och ställa frågor om sina privatliv – mot en viss betalning. Givetvis är det också värt att nämna att vår egen Mikael Persbrandt spelar Dr. Jeans kärleksintresse. Under den andra säsongen får vi dessutom se mer av honom än tidigare.

Kommer "Sex Education" säsong 3?

Sex Education
Foto: Netflix.

Ja, det verkar så! Enligt LADbible har seriens skapare, Laurie Nunn, redan börjat skriva på en tredje säsong. Detta trots att den andra säsongen hade premiär så sent som i januari. Följande har hon sagt:

"I've started writing series three, but that's just a very normal part of the process because we work on such tight schedule, and season three hasn't been greenlit yet or officially commissioned."

Med andra ord är en tredje säsong under arbete, men det återstår att se om Netflix ger den ett officiellt grönt ljus för att "på riktigt" rulla igång arbetet. Fast detta kan vi nästan helt säkert utgå från. Serien är oerhört populär och det finns utan tvivel mer att berätta.

När kommer "Sex Education säsong 3"?

Om serien får grönt ljus för en tredje säsong så kan vi förvänta oss att den släpps under januari nästa år. Inte minst sett till att säsong 1 hade premiär i januari 2019 och säsong 2 hade premiär i januari 2020. Det finns ett ganska tydligt mönster med andra ord.

Vilka skådespelare kan vi förvänta oss kommer tillbaka?

Mikael Persbrandt i Sex Education
Foto: Netflix.

Givetvis kan vi utgå från att alla de primära skådespelarna kommer tillbaka, om inte något mycket drastiskt händer. För det finns ingen chans att serien skulle fungera utan Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa och Emma Mackey. Sedan kan vi också förvänta oss att vi får se mer av karaktärerna Ola, Adam, Lily, Jackson och Amiee, för ärligt talat att följa Otis och Meaves såpopera till förhållande behöver en rejäl avlastning om vi ska orka ta oss igenom flera säsonger med deras velande…

Sett till vad som händer i den andra säsongen kan vi också förvänta oss att Mikael Persbrandt kommer tillbaka i rollen som rörmokaren Jakob förmodligen kommer också Meaves granne Isaac tillbaka, men i vilken utsträckning återstår att se. Däremot är det oklart om vi kommer att få se något mer av Meaves mamma.

Med det sagt håller vi tummarna för att "Sex Education" säsong 3 går från manus till verklighet. Men det är knappast som att vi behöver oroa oss.