Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sex Education (säsong 2)

Sex Education (säsong 2)

  • 8 x 45 min
  • Komedi, Drama
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
12 januari 2020
Jonatan Blomberg | Recension
12 januari 2020

”Sex Education” är tillbaka med klamydiahysteri

Den första säsongen av ”Sex Education” blev verkligen en frisk och underhållande fläkt som blåste igång tv-året ifjol. För oss svenskar blev det dessutom extra överraskande när hantverkaren Mikael Persbrandt plötsligt dök upp och började snacka om sin pung med sexrådgivaren spelad av Gillian Anderson.

  • Skapare:
    Laurie Nunn
  • I rollerna:
    Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Mikael Persbrandt, m.fl.

Det återstår däremot att se huruvida den andra säsongen blir en lika stor succé som den första, med över 40 miljoner tittare under seriens första veckor. Något säger mig att en succé av liknande mått lurar runt hörnet, även fast dess fortsättning bitvis trampar vatten så är underhållningen på en fortsatt hög nivå.

Den andra säsongen av "Sex Education" tar vid där den första slutare, med Otis och Ola som ett par... och Otis mamma (Gillian Anderson) och Olas pappa (Mikael Persbrandt) som ett par också, vilket ibland resulterar i härligt udda frukostsituationer för ”familjen”.

I skolan råder det till en början klamydiahysteri och lynchstämning i jakten på patient zero. Vilket får Otis och Maeves inofficiella sexklinik att återuppstå, samtidigt som vi får lära oss allt mer om Maeves liv utanför skolan.

Mikael Persbrandts och Gillian Andersons relation står, trots att de är sidokaraktärer, för en av de mer intressanta och välspelade... tillsammans med Erics (Ncuti Gatwa) romantiska ”problem” där han plötsligt har två potentiella pojkvänner. Även Aimee (Aimee Lou Wood) får en viktig sidostory... men huvudpersonen Otis är plötsligt en av de minst intressanta.

Den första säsongen av "Sex Education" kom lite från ingenstans och överraskade väldigt positivt ifjol. Den andra säsongen är minst lika bra, förutom att den där ”wow”-känslan aldrig riktigt infinner sig för mig personligen under årets säsong. Men efter att ha svept hela säsongen under en dag och ändå känt mig ordentligt underhållen, så råder det ingen tvekan om att det rör sig om en riktigt stark tre av fem i betyg.

NÄSTA ARTIKEL