Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix satsar på standup med Eddie Murphy

Netflix satsar på standup med Eddie Murphy

Kristian Andersson | Nyhet
02 november 2019
Kristian Andersson | Nyhet
02 november 2019

Ny standup av Eddie Murphy kommer till Netflix.

Eddie Murphy film
Foto: Netflix. Eddie Murphy i "Dolemite is my name".

Det är den välkända skådespelaren Eddie Murphy som berättar att han knappt kan vänta på att få jobba mer med standup. Vi kommer snart att få se hans komedinummer på Netflix.

Nyligen hade Netflix-filmen Dolemite Is My Name med Eddie Murphy i huvudrollen premiär. En omtyckt film, som verkar gjort publiken hungrig efter mer av komikern, och mer kommer – framförallt i standup-format. Netflix producerar en komedispecial som kommer att visas hos dem.

I en intervju med WSJ Magazine berättar Murphy följande om framtiden:

– Senast jag gjorde standup var jag 27 år gammal. Det är svårt att titta på några av de grejerna jag gjorde då. Jag blir förvånad över vissa saker jag sa! Nu är jag 58 år gammal och kommer nog saker på scen annorlunda.

Han berättar också att film inte längre intresserar honom som det gjorde förr.

– När jag väl är tillbaka på scenen känner jag att det, mer än något annat, är vad jag föddes till att göra. Jag kan inte föreställa mig att jag kommer vilja göra filmer igen... Uppe på scenen vill jag vara vad jag bäst känner för, och vara rolig. Men att bli en gubbe folk ser i filmer, och distraheras av hur gammal han ser ut, är inte grejen för mig.

Murphys deal med standup på Netflix ska ha kostat bolaget 70 miljoner dollar. Vi kommer med största sannolikhet att få se det första av deras samarbete under första halvan av 2020.

Tycker du det är bra att han kommer syssla mer med stå-upp komedi? Läs också Filmtopps recension av "Dolemite Is my Name"!

NÄSTA ARTIKEL