Rough Diamonds säsong 2 – detta vet vi

Rough Diamonds säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 27 april 2023 kl. 10:04 | Publicerad 21 april 2023 kl. 11:04

Fortsätter diamanterna slipas i en andra säsong?

Belgiska "Rough Diamonds" på Netflix har väckt många svenskars nyfikenhet, och alla som redan avverkat den första säsongen är nu nyfikna på om en "Rough Diamonds" säsong 2 kommer att dyka upp. Filmtopp har utforskat hur det ligger till med den saken...

Det belgiska kriminaldramat Rough Diamonds har seglat upp som en lite oväntad favorit på Netflix topplista över de mest sedda serierna i Sverige.

Serien i åtta delar kretsar kring en ultraortodox, judisk familj i Antwerpen, Belgien. Där är familjen Wolfson en prominent familj inom stadens världskända diamantindustri. När den yngsta sonen i familjen tar sitt eget liv återvänder hans äldre bror Noah till sin hemstad. Noah har tidigare vänt sin religion och familj ryggen och istället börjat ett nytt liv som kriminell i London. Tillbaka i Antwerpen inser han att familjens verksamhet är på gränsen att gå under efter påtryckningar från maffian. Det blir Noahs uppgift att få familjens verksamhet på banan igen, men det är lättare sagt än gjort när intrigerna inom familjen Wolfson måste lösas först.

Den unika miljön i kombination med seriens knivskarpa intensitet och drama har överraskat många positivt. När man väl bänkat sig framför det första avsnittet är det svårt att slita sig och plötsligt har alla åtta avsnitt avverkats av bara farten. Det får oss att nyfiket vilja undersöka om det väntar en andra säsong av svenskarnas nya favoritserie från Belgien.

Rough Diamonds säsong 2 – detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer Rough Diamonds säsong 2?

Än så länge har Netflix inte annonserat om det blir en andra säsong av Rough Diamonds eller inte. Vad som talar för en fortsättning är att serien inte är lanserad som en miniserie och dörren för en säsong 2 står således på glänt. Med det sagt är det mycket annat som ska klaffa för att serien ska förtjäna ett förnyat förtroende. Det allra viktigaste är givetvis hur många som väljer att titta på serien, och att den gjort avtryck på marknader utanför Belgien är definitivt något som talar till dess fördel. Det är dock svårt att vecka exakt hur framgångsrik serien, men saker och ting pekar onekligen i rätt riktning.

Vad som däremot talar emot en Rough Diamonds säsong 2 är att seriens första säsong – utan att spoila – hade ett relativt konkret slut, åtminstone så till den grad att det inte hade varit konstigt om serien nu tackar för sig. Det ska dock erkännas att det finns många ytterligare trådar att rycka i om man vill, och det finns knappats någon brist på fiender till familjen Wolfson. Även Noahs bakgrund är något som det skulle gå att gräva i ytterligare.

I skrivande stund är det svårt att säga hur oddsen för ytterligare avsnitt ser ut, men det finns åtminstone all anledning att hoppas på ännu en säsong av den belgiska dramaserien.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL