Storslagen trailer till Ronja Rövardotter – premiär om två veckor

Ronja Rövardotter på Netflix – då kommer nästa del

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 30 mars 2024 kl. 13:03 | Publicerad 28 mars 2024 kl. 13:03

Sagan om Ronja fortsätter

Nu finns de första avsnitten av storsatsningen "Ronja Rövardotter" att streama på Netflix. I den här artikeln kollar vi på när nästa del kommer.

Efter många om och men har äntligen Ronja Rövardotter fått sin premiär på Netflix, serien är en av de största TV-satsningarna i Nordens historia. Baserad på Astrid Lindgrens odödliga saga, som framgångsrikt filmatiserades av Tage Danielsson 1984, broderas Ronjas värld ut i 12 stycken 45-minutersavsnitt. Resultatet har prisats av svenska kritiker och här på Filmtopp fick de sex första avsnitten 4 av 5 i betyg.

Ronja Rövardotter
Stillbild ur "Ronja Rövardotter". Foto: Netflix

 

Detta handlar Ronja Rövardotter om

Ronja Rövardotter kretsar kring Ronja, dotter till rövarhövdingen Mattis. Trots rivaliteten mellan hennes folk och rivaliserande rövare, växer Ronja upp vänskap med Birk, son till rivalen. Deras vänskap utmanar fördomar och strider. Genom äventyr och upptäckter lär de sig om vänskap, lojalitet och mod, och förenar de rivaliserande grupperna.

På rollistan ser vi bl.a. Cannes-belönade Penilla Ausgut (Valdir), Guldbaggevinnarna Christopher Wagelin (Mattis) och Sverrir Gudnason (Borka), Guldbaggenominerade Johan Ulveson (Skalle-Per) och Vera Vitali (Cappa) och de unga talangerna Kerstin Linden (Ronja) och Jack Bergenholtz Henriksson (Birk).

Ronja Rövardotter
Kerstin Linden som Ronja i "Ronja Rövardotter". Foto: Netflix

Ronja Rövardotter på Netflix – då kommer nästa del

I dag hade de första sex avsnitten premiär och den som redan nu väntar otåligt på den spännande fortsättningen kan behöva göra det ett tag. Något exakt premiärdatum för Ronja del 2 är nämligen inte satt, däremot har Netflix bekräftat för Filmtopp att serien kommer att fortsätta senare i år.

Samtidigt som det är positivt att vi inte behöver vänta ett helt år på att ta del av fortsättningen, kan "senare i år" lika gärna vara till sommaren som hösten eller vintern. Vi hoppas givetvis på att vi inte behöver vänta allt för länge.

Filmtopp har sökt Netflix för en närmare kommentar. Vi håller dig uppdaterad om allt som sker på "Ronja"-fronten. Här kan du se vilka Astrid Lindgren-filmer som är bäst enligt IMDb.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL