Recension: Ripley (2024) – Zaillian lever ut sina filmskoledrömmar på Netflix

Ripley säsong 2 – kan vi förvänta oss en fortsättning?

  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 09 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 08 april 2024 kl. 16:04

Troligtvis ingen säsong 2 av "Ripley" den närmaste framtiden

Filmtopp diskuterar och går igenom möjligheterna kring en eventuell säsong 2 för miniserien "Ripley".

Ännu en gång har Patricia Highsmiths karaktär Tom Ripley väckts till liv, den här gången i form av miniserien RipleyNetflix. Säsong 1 av serien följer Highsmiths första bok och kretsar kring bedragaren Ripley som blir ombedd av en rik skeppsmagnat att resa till Italien för att övertala hans son att komma hem till New York. Väl i Italien börjar Ripley väva ett nät av lögner för att leva ett liv i lyx och flärd. 

Serien är skriven och regisserad av Steven Zaillian, som tidigare skrivit manus till storfilmer som Schindler´s List (1993), Mission: Impossible (1996) och The Irishman (2019). I rollen som Ripley själv ser vi Andrew Scott (All of Us Strangers, Sherlock) medan rikemanssonen och hans flickvän spelas av Johnny Flynn och Dakota Fanning

Ripley säsong 2 – kan vi förvänta oss en fortsättning?
Foto: Netflix.

"Ripley" säsong 2 – ingen trolig fortsättning inom en snar framtid 

Trots att Ripley har fått bra kritik och ligger på Netflixs streamingtopp, verkar det inte särskilt troligt med en fortsättning inom en snar framtid. I en intervju med Collider påpekar Zaillian att säsong 1 tog fem år att göra och att en säsong 2 är något han vill fundera mer kring. Han påpekar dock att han tycker det finns mer att berätta om Ripley och att han kan tänka sig att göra en till säsong om omständigheterna är bra.

– Det finns fler böcker och de är riktigt bra. Jag skulle göra det här igen om jag kunde, och med det menar jag, kommer jag att ha fem år på mig att göra den också i så fall? Säger Zaillian. 

I en intervju med Decider säger även Andrew Scott att han jobbat länge med detta och han just nu bara vill luta sig tillbaka, vila och se vad folk tycker om serien. Han påpekar också att det är en miniserie. 

Filmtopp håller dig uppdaterad kring huruvida det blir en andra säsong av "Ripley". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL