Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix gör Resident Evil serie

Netflix gör Resident Evil serie

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
28 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
28 augusti 2020

Görs av produktionsbolaget bakom filmerna.

Streamingtjänsten Netflix har beställt serien "Resident Evil" som bygger på spelen. Den första säsongen kommer att bestå av åtta avsnitt.

Resident Evil 4
"Resident Evil 4". Foto: Capcom.

Efter succén med The Witcher ställer Netflix in sitt sikte på nästa tv-spelsbaserade mastodontprojekt. Nu ska de göra en live action-serie på Resident Evil-spelen, rapporterar Variety. Manusförfattaren Andrew Dabb som varit showrunner på den framgångsrika CW-serien Supernatural skriver manus. 

I ett pressmeddelande berättar Andrew Dabb följande:

– Resident Evil-spelen är utan tvekan mina favoriter och jag är väldigt exalterad över att få berätta de kommande avsnitten av den första serien. 

Netflix Resident Evil utspelar sig över två tidslinjer. I den första får vi följa fjortonåriga syskonen Jade och Billie Wesker som flyttar till New Racoon City, staden Umbrella Corp styr. De förstår att någonting är fel med staden, och snart börjar de upptäcka mörka hemligheter. Den andra tidslinjen äger rum i en dystopisk framtid där Jordens befolkning är minimerad till omkring 15 miljoner invånare på grund av ett aggressivt virus, som förvandlar folk till zombier. 

The Walking Dead-och Better Call Saul-regissören Bronwen Hughes ställer sig bakom kameran för de två inledande avsnitten. 

I nuläget väntar vi fortfarande på vilka skådespelare som kommer att medverka.

NÄSTA ARTIKEL