Resident Alien säsong 2 – när kommer den till Sverige?

Resident Alien säsong 2 – när kommer den till Sverige?

  • Netflix
Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad 11 mars 2024 kl. 06:03 | Publicerad 05 mars 2024 kl. 12:03

Säsong 3 är i full gång i USA – vi väntar fortfarande på säsong 2

"Resident Alien" gör succé på Netflix i Sverige – men när kan vi förvänta oss att säsong 2 dyker upp? Filmtopp försöker att reda ut situationen.

"Resident Alien" är en amerikansk science fiction-serie skapad av Chris Sheridan och med Alan Tudyk i huvudrollen. Första säsongen med 10 avsnitt hade premiär den 27 januari 2021 på den amerikanska kanalen Syfy, men den hittade till den svenska marknaden via Netflix först i mars 2024.

Efter att ha kraschlandat på jorden i en liten stad i Colorado tar en utomjording livet av en läkare och antar sedan dennes identitet. Han ställs inför det moraliska dilemmat av sitt hemliga uppdrag samtidigt som han hanterar borgmästarens son, som kan se hans sanna utomjordiska gestalt.

Serien förnyades med en andra säsong redan i mars 2021 och en tredje säsong i juli 2022. Säsong tre går för närvarande med fulla muggar i USA medan säsong två fortfarande lyser med sin frånvaro på den svenska marknaden. 

Resident Alien säsong 2 – när kommer den till Sverige?
Foto: Netflix.

Resident Alien säsong 2 – när kommer den till Sverige?

Det är svårt att spekulera när nästkommande säsong lanseras i Sverige. Amerikanska seriers lansering i Sverige bestäms av distributionssamarbeten mellan produktionsbolag och svenska tv-kanaler/streamingtjänster.

Beslutet grundar sig på bland annat popularitet och efterfrågan. Vissa serier följer en cykel med cirka ett års mellanrum mellan säsongerna, men i det här fallet skulle populariteten för Resident AlienNetflix mycket väl kunna skynda på lanseringsprocessen.

Med tanke på att serien omedelbart lockat tittare på Netflix pekar åtminstone allt på att den andra säsongen kommer att dyka upp på plattformen, följt av även den tredje längre fram. I detta fallet hoppas vi dessutom på att seriens popularitet bidrar till att Resident Alien säsong 2 kan lanseras relativt snart.

Filmtopp kommer att flagga för detta när så sker.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL