Perfect Match säsong 2 – detta vet vi

Perfect Match säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
28 februari 2023 kl. 13:02

Dyker det upp en ny säsong av Perfect Match?

Netflix super-reality, "Perfect Match", har gått i mål med sin första säsong. Filmtopp utforskar hur framtiden ser ut för serien – kommer vi att serveras en "Perfect Match" säsong 2?

"Perfect Match" är Neflix smått geniala dejtingprogram där de samlar deltagare från deras andra realityserier, som Love Is Blind, The Ultimatum, Too Hot To Handle och The Circle, i ett nytt format. Det är en utmärkt strategi för att ge populära profiler mer utrymme i rutan, samtidigt som tittaren får se dem i ett helt nytt sammanhang.

Inte helt förvånande har konceptet Perfect Match också resonerat med Netflix-prenumeranterna som uppskattar reality. Serien, som passande nog hade premiär på alla hjärtans dag, har under februari seglat upp på topplistan över de mest sedda serierna både i Sverige och på många andra marknader.

I realityserien får singlarna från streamingtjänstens övriga realityprogram åka till ett tropiskt paradis i jakten på kärlek. De mest kompatibla paren som bildas får agera "matchmakers", med makten att dela på andra par och skicka dem på dejter i nya konstellationer. I slutändan är det endast ett par som utses vara en "perfect match".

Programledare för Perfect Match är Nick Lachey.

Perfect Match säsong 2 – detta vet vi
Programledare Nick Lachey. Foto: Netflix.

När kommer Perfect Match säsong 2?

Netflix har i skrivande stund inte gett grönt ljus åt en andra säsong av Perfect Match. Med det sagt tror vi att realityserien har väldigt goda chanser att förnyas med fler avsnitt. Som alltid är det i förstahand tittarsiffrorna som styr och det har knappast varit ett problem för Perfect Match. Serien har som sagt letat sig in på topplistorna på många håll och det är ofta anledning nog för Netflix att hålla en serie vid liv.

Ytterligare aspekter som talar för en fortsättning är själva konceptet, där de har möjligheten att visa upp omtyckta profiler från andra realityserier i ett nytt ljus. Dessa profiler kommer dessutom locka sina fans till programmet, vilket mer eller mindre garanterar en jämn ström tittare.

Vi känner oss tämligen säkra på att vi kommer att få se mer av Perfect Match framöver, men exakt när är det svårare att sia om. Det hela skulle kunna påverkas av hur många villiga och intressanta deltagare från de övriga realitysatsningarna som Netflix kan skrapa ihop. Med tanke programmets succé bör det dock inte vara helt orimligt att vi åtminstone får nya avsnitt inom ett år.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

NÄSTA ARTIKEL