Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
På västfronten intet nytt är Netflix just nu mest populära film

På västfronten intet nytt filmen – Netflix just nu mest populära

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2022

Beskrivs som en ultimat anitkrigs-film

Netflix nya film "På västfronten intet nytt" är för närvarande deras mest populära världen över. Har du missat krigsdramat och varför det är så starkt?

Den senaste tiden har Netflix fått mycket kritik för att spotta ur sig undermåliga produktioner. Men det händer fortfarande att streamingtjänsten får till en och annan ordentlig fullträff. Deras hetaste film just nu är det tyska krigsdramat På västfronten intet nytt, som lämnar få av sina tittare oberörda.

Den drabbande storyn som bygger på romanen Erich Maria Remarque handlar om de tyska tonåringarna Paul Bäumer och hans vänner Albert och Müller, som tillsammans tar frivillig värvning i armén. Väl ombord rider de på en våg av patriotisk glöd, men den försvinner snabbt när de möter livets brutala verklighet ute på fronten. Likaså kollapsar Pauls förutfattade meningar om fienden och konflikten – men innan nästa vapenstillestånd måste han och de andra oavsett kriga in i kaklet. 

På västfronten intet nytt filmen – Netflix just nu mest populära
Foto: Netflix.

Netflix film "På västfronten intet nytt" är störst i flera länder

Som vi konstaterar ovan har Netflix en ny internationell succé vid sin barm. Filmen toppar streamingtjänstens lista i Sverige samt en mängd olika länder världen över: Österrike, Belgien, Danmark, Chile, Tyskland, Grekland, Spanien och Ukraina för att nämna några.

Det som också gör filmen till en extra speciell är att den inte bara lockar stort intresse av allmänheten – den har även golvat kritiker. I skrivande stund har den höga 75/100 i betygssnitt av den internationella kritikerkår som finns med på Metacritic. Majoriteten av recensenterna hyllar den för att vara visuellt enastående, men också för att inte vara en typisk hjältesaga. Som en ultimat antikrigs-film berättas den ur förlorarnas perspektiv, och är därför en enda lång tragedi som känns i både magen och hjärtat.

Se trailern till "På västfronten intet nytt" här:

Är du redo att ta dig an en obekväm sittning på TV-soffan? Då vet du vad du ska bänka dig framför ikväll.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL