Nu kan du streama dokumentärserien Trainwreck: Woodstock '99

Nu kan du streama dokumentärserien Trainwreck: Woodstock '99

  • Netflix
Filmtopp
04 augusti 2022 kl. 09:08

Vad hände egentligen med Woodstock år 1999?

Musikfestivalen Woodstock 1969 representerade kombinationen av fred och musik, men dess återuppståndelse 1999 bjöd på dagar av ilska, upplopp och skada. Varför gick det så fruktansvärt fel?

Woodstock som ägde rum på en mjölkgård nära staden Bethel i delstaten New York 1969 anses vara den mest legendariska musikfestivalen. När den trettio år senare fick sin nästa upplaga gick allting åt skogen. Netflix nya dokumentärserie Trainwreck: Woodstock '99 utreder varför saker och ting blev som de blev.

Janis Joplin, Jimi Hendrix, Mountain, The Who, The Band, Santana, Grateful Dead, The Band och Creedence Clearwater Revival har alla gemensamt att de spelade på den fredliga Woodstockfestivalen under kulmen av den första hippievågen som bröt ut under 60-talet. Uppslutningen med hundratusentals besökare blev så stor att John Lennon kallade festivalen för den största folkmassa som någonsin har samlats för ett annat syfte än krig.

Woodstock ’99 var tänkt att vara ett millenniedefinierande firande av fred, kärlek och fantastisk musik. Istället urartade festivalen till ett episkt tågvrak av bränder, upplopp och förstörelse. Med hjälp av sällsynta bilder och intervjuer med festivalpersonal, artister och deltagare, går den här dokumentserien bakom kulisserna för att avslöja egon, girigheten och musiken som drev tre dagar av totalt kaos.

Vad var det egentligen som hände?

Se trailern till "Trainwreck: Woodstock '99" här:

Den nya dokumentärserien består av tre avsnitt som samtliga går att streama på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL