Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gloria säsong 1

Nu finns spiondramat Gloria på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2021

Ett annorlunda kapitel i kalla kriget

Nu finns Netflix spiondrama "Gloria" tillgänglig på streamingtjänsten. En spännande dramaserie om Portugal under kalla krigets 60-tal.

Portugal, 1968. En privilegierad ingenjör alla möjligheter kalla kriget har att erbjuda. Allt vävs samman i en värld av lögner, hemligheter och spionage.

Den första säsongen av Netflixserien Gloria finns nu tillgänglig världen över. Tio avsnitt späckade av smarriga ingredienser om en för oss ganska okänd del av det globala kriget som aldrig riktigt smällde till.

Gloria säsong 1
Från Gloria säsong 1. Foto: Netflix.

Många av oss vet sedan tidigare kampen mellan Ryssland och USA, kapplöpningen till månen, kapprustningen av vapen. Möjligheten att förgöra världens mäktigaste nationer med ett knapptryck. Kubakrisen. Men Portugals roll under den här eran är inte alls lika välbekant för de flesta av oss svenskar. I Gloria får vi en inblick i detta, även om det är med fiktiva karaktärer i centrum.

Varje avsnitt är mellan 40-47 minuter långa och det skulle alltså, med lite vilja, gå att svepa hela serien under denna gråa söndag. Passa på, enligt de få recensioner som finns ute att döma, är den definitivt värd en chans.

För mer läsning se vår lista med årets bästa Netflixserier.

NÄSTA ARTIKEL