Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Noomi Rapace i ny svensk Netflix-film

Noomi Rapace i ny svensk Netflix-film

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 november 2020

Återvänder till Skandinavien för huvudrollen i "Svart krabba".

Noomi Rapace spelar huvudrollen när den hyllade romanen Svart krabba av Jerker Virdborg blir långfilm från Netflix. Hennes första roll i Sverige efter tio år utomlands.

"Svart krabba" regisseras av prisbelönta Adam Berg och är Noomi Rapaces stora återkomst till Skandinavien och Sverige efter att ha spenderat tio år utomlands, där hon bland annat medverkat i Prometheus, Sherlock Holmes och What Happened to Monday. Just nu syns hon i bioaktuella The Secrets We Keep.

Adam Berg har tillsammans med författaren Per Rådström skapat ett fantasifullt manus baserat på Jerker Virdborgs roman, som nu utvecklas till långfilmen Svart krabba. Filmen produceras av Indio.

Svart krabba är en skandinavisk actionthriller som utspelar sig i en postapokalyptisk värld som har förfallit till följd av klimatförändringar och krig. Under en vinter som aldrig tycks ta slut skickas sex soldater på ett farligt uppdrag över det frusna havet för att transportera ett paket som äntligen kan få kriget att upphöra. Utrustade med skridskor och omedvetna om vad de bär på eller vem de kan lita på utmanar uppdraget deras tilltro och tvingar dem att ställa sig frågan: Vad är de villiga att offra för sin egen överlevnad?

– Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till Sverige och göra Svart krabba. Min första svenska film på... år. Jag ser fram emot att få gå in i rollen och starta den här resan – att utforska mänskliga skuggor och glida genom trasiga drömmar och en värld som håller på att falla samman. Överlevnad till vilket pris?, säger Noomi Rapace.

David Kosse, Vice President International Original Film at Netflix har också uttalat sig:

– Detta projekt kombinerar så många fantastiska attribut: En övertygande historia, ett starkt kreativt team och naturligtvis en otroligt begåvad huvudrollsinnehavare. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Adam och teamet på Indio och är övertygade om att våra medlemmar i Sverige och resten av världen kommer att tycka om den här filmen.

Filmen produceras av Malin Idevall tillsammans med Mattias Montero och för regi står Adam Berg. Efter en framgångsrik karriär inom reklam och musikvideor blir Svart krabba Bergs första långfilm som regissör och författare.

Svart krabba får global premiär på Netflix någon gång under 2022.

NÄSTA ARTIKEL