Netflix visar hur man blir en maffiaboss i ny dokumentärserie

Netflix visar hur man blir en maffiaboss i ny dokumentärserie

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
14 november 2023 kl. 11:11

Peter Dinklage lär oss erövra den kriminella världen

I Netflix nya dokumentärserie "Hur man blir en maffiaboss" gör Peter Dinklage en djupdykning i några av historiens mest okända maffiabossar, och vad som gjorde dem så framgångsrika.

Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage är tillbaka som berättarröst i ännu en steg-för-steg-dokumentärserie på Netflix. Efter Hur man blir en sektledare (2023) och Hur man blir en tyrann (2021) är det nu dags för Hur man blir en maffiaboss.

Premiär på Netflix för Hur man blir en maffiaboss – med Peter Dinklage

Den nya dokumentärserien Hur man blir en maffiaboss har premiär på Netflix i dag, den 14 november. Över sex halvtimmeslånga avsnitt guidar Peter Dinklage oss genom hur man blir en framgångsrik maffiaboss, genom att sätta några av historiens mest ökända maffiabossar under lupp.

Under avsnitten bryter Dinklage ner hur individer som Al Capone och Pablo Escobar byggde sina imperium och strategierna de använde för att uppnå sin framgång – men också snedstegen som blev deras fall. Andra maffiabossar som studeras i serien är Frank Lucas, Salvatore "Totò" Riina, John Gotti och Whitey Bulger.

Steg-för-steg-modellen som utgör ramverket för serien presenteras genom de sex avsnittens titlar:

  1. Skaffa drömjobbet
  2. Förbättra verksamheten
  3. Sätt skräck i dem
  4. Följ reglerna
  5. Tänk långsiktigt
  6. Bryt mönstret

Det här är alltså det tredje kapitlet i Netflix samling av Hur man blir en-dokumentärer. I Hur man blir en sektledare från tidigare i år var det okända personer som Charles Manson och Jim Jones som studerades, och i Hur man blir en tyrann från 2021 var det diktatorer som Adolf Hitler, Saddam Hussein och Josef Stalin m.fl. som stod för undervisningsmaterialet. I alla tre dokumentärserier är det Peter Dinklage som presenterar innehållet.

"Hur man blir en maffiaboss" finns nu att streama på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL