Nu på bio

Det senaste på biofronten!

I lost my body

Netflix: "ska släppa sex animerade filmer om året"

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2020

Streamingjätten ska utöka sitt familjeutbud.

Nu blir det plattan i mattan på Netflix animationsavdelning. Streamingjätten ska nämligen göra det som "ingen annan har gjort" och släppa sex stycken animerade originalfilmer om året.

Netflix VD Ted Sarandos har stora planer för sin animationsstudio. Enligt Collider planerar de nämligen att släppa sex animerade originalfilmer om året. Exakt när de ska sjösätta sin plan är oklart, men de ska ske någon gång inom den närmsta tiden.

Streamingjätten har sedan tidigare haft framgångar med sina animerade filmer, bland annat Oscarsnominerades deras filosofiska drama I Lost My Body, liksom deras bejublade julfilmen Klaus.

– Ambitionen just nu är inte att bara steppa upp och bli lika stor som andra aktiva aktörer, vi är på väg att släppa sex animerade långfilmer om året, vilket ingen annan stor studio någonsin har gjort, utöver vår stadiga lista med animerade serier, säger Ted Sarandos.

Vidare berättar han att de inte sneglar på hur sina konkurrenter gör, utan istället vill vara unika i sin approach. En tydlig känga mot Disney och Sony Animated Studios.

Om Netflix har vad som krävs att lyckas med vad ingen annan aktör gör, återstår att se. Särskilt om de tänker stå för kvalitativt och unikt innehåll.

För fler nyheter ---> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL