Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Home for Christmas

Netflix satsar på ny norsk julserie

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2021

Regisseras av Per-Olav Sørensen

Den hyllade regissören Per-Olav Sørensen (Home for Christmas, Störst av allt, Nobel) ingår nytt samarbete med den prisbelönte författaren Lars Saabye Christensen för att skapa en ny julserie för Netflix. Serien börjar spelas in i Oslo under 2022.

December 2022. En grupp människor anländer till Oslos flygplats. Vissa för att välkomna sina nära och kära, några för att flyga hem till familjen över jul och några andra för att resa iväg och fly julen. Men på ett eller annat sätt går deras julplaner snett. De blir alla strandsatta på flygplatsen – bara tjugofyra timmar kvar till jul – så vad gör de?

Den norska serien, som ännu inte fått någon titel, regisseras av Per-Olav Sørensen som även står för manus tillsammans med den norsk/danske författaren Lars Saabye Christensen, prisbelönt med Nordiska rådets litteraturpris 2002, samt Jan Trygve Røyneland.

Serien består av sex 35-minutersavsnitt och produceras av Janne HjeltnesThe Global Ensemble Drama. Serien har global premiär på Netflix under 2022 och rollistan kommer att inkludera skådespelare från flera nordiska länder.

Per-Olav Sørensen arbetar just nu med filmen Royalteen samt Spotify-serien The Playlist, som båda lanseras på Netflix under 2022. Per-Olav Sørensen är sedan tidigare känd för prisbelönta serier som Nobel, Kampen mot tungvattnet, Störst av allt samt den romantiska julkomedin Home for Christmas. Sørensen och medförfattaren Lars Saabye Christensen har tidigare arbetat tillsammans med serien Halvbrodern.

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordic Original Series på Netflix: “Vi är hedrade över att få fortsätta vårt samarbete med Per-Olav Sørensen och att arbeta med honom i detta projekt. Det är så spännande att se honom ta sig an en ny serie i den hjärtevärmande julstämningen som han visat sig fånga så briljant, nu senast i Home for Christmas."

Projektet är den första norska Netflix-produktionen som inkluderar en trainee som en del av Netflix nordiska talangutvecklingsprogram. Programmet strävar efter att uppmuntra nya röster inom film- och tv-branschen och bidra till att bygga arbetskraftskapacitet och säkerställa ett hållbart flöde av talang.

Den nya julserien har global premiär på Netflix 2022. Titel och rollbesättning har ännu inte kommunicerats.

NÄSTA ARTIKEL