Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Witcher

Netflix passerar 200 miljoner abonnenter

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 januari 2021

Streamingkriget fortsätter.

Nu meddelar streamingtjänsten att de har passerat 200 miljoner betalande kunder. Totalt rör det sig om 203,7 miljoner abonnenter, vilket är en ökning med 8,5 miljoner sedan föregående kvartal.

Streamingjätten Netflix fortsätter sitt segertåg. I den senaste kvartalsrapporten framkommer det att Netflix nu har passerat 200 miljoner betalande användare, vilket är ett nytt rekord för bolaget.

Resultatet beskrivs som bättre än väntat och har fått Netflix aktier att göra ett jättekliv. Under veckans gång har värdet ökat med 12,97 procent. Priset på en Netflix-aktie ligger nu på 565 dollar.

Sedan 2011 har Netflix haft en negativ kontantström, men för första gången går nu bolaget med vinst. I och med detta meddelar också bolaget att de har något ytterligare behov för extern finansiering.

Bolaget har även satt upp en ny prognos där de estimerar att de under det kommande kvartalet kommer att nu 210 miljoner betalande abonnenter.

Strax innan detta avslöjade även streamingtjänsten att de kommer att släppa 70 nya originalfilmer under 2021.

MER LÄSNING: Spana in vår lista med de bästa serierna på Netflix 2021. Alla redan nu ser det ut som att Netflix kommer att göra ett av sina starkaste år någonsin.

NÄSTA ARTIKEL