Se trailern till Snabba Cash-serien här!

Netflix öppnar kontor i Sverige

  • Netflix
Uppdaterad 12 maj 2021 kl. 08:05 | Publicerad 05 maj 2021 kl. 20:05

Kontoret i Stockholm ska vara som ett nav för hela Norden.

Under den senare delen av 2021 kommer Netflix att öppna ett kontor i Stockholm. Enligt Deadline ska kontoret fungera som ett nav för hela Norden, som producerar allt fler originalfilmer och -serier på streamingtjänsten.

Netflix har för nuvarande kontor i europeiska städer som Amsterdam, Madrid, Berlin, London, Paris och Bryssel (med Rom och Istanbul på kartan att öppna i år). Nu är även Stockholm ett av länderna där streamingtjänsten har planer på att öppna ett kontor senare i år. Meningen är sedan att det kontoret i Stockholm ska fungera som ett nav för hela Norden, med ett mindre kontor i Köpenhamn som samarbetspartner.

Lina Brouneus, som är Director av Acquisitions & Co-Productions, säger att de bestämt sig för att öppna kontor i Sverige nu för att de vill närma sig nordiska filmskapare. En annan anledning är att nästan två tredjedelar av Netflix-tittarna globalt sett har valt att titta på en Nordisk film eller tv-serie.

Netflix nordiska utbud består bland annat av Störst av allt, Kärlek och anarki och Snabba Cash från Sverige, Ragnarok (Norge), The Rain (Danmark) och Katla som är en isländsk thriller som släpps senare i år.

VIDARE LÄSNING: Bästa serierna på Netflix 2021

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL