Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maid säsong 2 – detta vet vi

Maid säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 oktober 2021

Kommer vi att få se mer av Maid?

"Maid" är Netflix dramaserie som är baserad på Stephanie Lands bästsäljande självbiografi. Den gripande serien har satt klorna i många av streamingtjänstens användare och i den här artikeln försöker vi svara på frågan om det kommer även en säsong 2 av "Maid" eller inte.

"Maid" är berättelsen om Alex (Margaret Qualley), en ensamstående mamma som flyr undan ett våldsamt förhållande för att skapa ett bättre liv för sig själv och sin dotter. Men det är lättare sagt en gjort, och det arbete hon tar sig an som städerska kan nätt och jämnt hålla mor och dotter från gatan.

Det är inte svårt att först att så många har fattat tycke för denna underbara serie. Trots det tunga ämne som Maid behandlar så berättas den – från mammans perspektiv – med mycket värme och en hel del humor. Stjärnskottet Qualley är dessutom lysande i rollen som Alex.

När det väl kommer till kritan är detta en inspirerande serie och en hyllning till alla kämpande mammor där ute.

LÄS OCKSÅ: Recension: Maid (säsong 1)

Kommer det en säsong 2 av Maid?

Hade du hoppats på en säsong 2 av Maid får du vara beredd på dåliga nyheter. I dagsläget ser det inte ut att bli en fortsättning på serien, och den främsta anledningen till det beror på att det är en miniserie. Innehållet i den säsong som finns avverkar i stort det som behandlas i källmaterialet och det hör inte till vanligheterna att den här typen av, på förhand utannonserade, miniserier får en fortsättning.

Med det sagt ska vi aldrig säga aldrig. Det finns en och annan miniserie som har blivit så populär att de trots allt fått nya avsnitt. Vill du undvika besvikelse uppmanar vi dig dock att inte räkna med en säsong 2 av Maid. Det mesta talar som sagt för att vi får nöja oss med de avsnitt som finns.

"Maid" är skapad av Molly Smith Metzler (Shameless, Orange Is the New Black) baserad på boken av Stephanie Land, och finns att se i 10 avsnitt på Netflix.

LÄS OCKSÅ: 10 tips på miniserier

NÄSTA ARTIKEL