Love Is Blind Sverige 2024 – Emilia och Lucas status i dag

Love Is Blind Sverige 2024 – Emilia och Lucas status i dag

  • Netflix
Sofie Landgren
Uppdaterad 29 januari 2024 kl. 11:01 | Publicerad 24 januari 2024 kl. 19:01
ANNONS
ANNONS

Är kärleken blind?

Sveriges mest omtalade realityserie "Love Is Blind" 2024 är i full rullning på Netflix. Ett av paren som fann varandra inne i kapslarna är Lucas, 30, och Emilia, 34. Och den stora frågan är nu om de ett par i dag eller har de valt att gå skilda vägar?

Love Is Blind Sverige 2024 – Emilia och Lucas status i dag
Foto: Johan Paulin / Robert Eldrim / Netflix.

Är kärleken blind?

Lucas, 30, som jobbar som operativ chef inom energiproduktion och Emilia, 34, som jobbar som affärsansvarig inom telekommunikation, är två av de deltagare som tog det modiga steget och valde att medverka i Netflix första svenska upplaga av dejtingexperimentet Love Is Blind 2024.

Realityserien kommer från början från USA och går ut på att singlar som vill hitta kärleken väljer någon de vill gifta sig med – utan att ha träffat personen. Deltagarna i programmet dejtar nämligen med en vägg emellan sig, och får träffa varandra först när de bestämt sig för att gifta sig. Experimentet grundar sig i uttrycket "kärleken är blind" och serien tar reda på om det går att bli kär i bara en personlighet och inte påverkas av ett utseende.

Emilia och Lucas fattade snabbt tycke för varandra inne i kapslarna och för Emilia blev det snabbt ganska självklart att hon skulle välja Lucas. För Lucas del var det dock inte lika självklart till en början, utan han vägde mellan Karolina, 32, lönespecialist och bosatt i Stockholm, och Emilia, men när det väl kom till kritan så valde han att fria till Emilia.

Lucas har varit ganska svår att läsa av genom hela säsongen trots att Emilia gett stort utrymme för kommunikation och en rak och öppen dialog. Det har varit tydligt att han tycker om Emilia men att han kanske inte riktigt vågar släppa in henne helt, något som under omständigheterna kanske inte är så konstigt då det går i raketfart och hux flux skall de gifta sig, men Emilia har varit den som vågat satsa mest.

När Lucas provar ut sin tänkta kostym till det kommande bröllopet säger han att han faktiskt inte vet om han kommer säga ja framme vid altaret

Är Lucas och Emilia ett par idag?

Vi på Filmtopp tror tyvärr inte att de är ett par i dag. Det känns som att det är en obalans i relationen då Lucas inte riktigt vågar släppa in Emilia i sina tankar, känslor och funderingar kring allt, trots att Emilia försöker hjälpa honom på ett pedagogiskt sätt. Men! Vi hoppas innerligt att vi har fel och att Lucas har vågat släppa in Emilia och att han har börjat föröka vara mer kommunikativ och att de lever lyckliga i dag. När de väl kommer till kritan så är de ett väldigt fint par och med lite verktyg så tror vi att det hade fungerat, men det hänger på Lucas.

Svaret på om de fortfarande är ett par i dag får vi reda på under Love Is Blind Sverige 2024 Reunion, som kommer till Netflix den 28 januari.

Uppdatering: Trots att Lucas valde att tacka nej till att gifta sig med Emilia, så fortsatte paret att ses under ett par veckors tid efter bröllopet. De valde dock att gå skilda vägar och nu träffar Lucas någon annan. 

Du ser Emilia och Lucas kärleksresa i "Love Is Blind" Sverige 2024 på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL