Nu på bio

Det senaste på biofronten!

La casa de papel säsong 6 – detta vet vi

La casa de papel säsong 6 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2021

Blir det en säsong 6 av La casa de papel/Money Heist?

Hela den femte säsongen av spanska succén "La casa de papel", som går under namnet "Money Heist" på engelska, finns nu på Netflix. Många fans har följt serien sedan 2017 och de allra mest inbitna av dem undrar givetvis om det också blir en sjätte säsong av serien. Filmtopp tar en titt på hur det ligger till med framtiden för "La casa de papel".

"La casa de papel" har länge varit en av Netflix viktigaste serier – i fler bemärkelser än en. Inte nog med att serien har varit en av tjänstens populäraste de senaste åren, den har också banat väg för en hel uppsjö nya icke-engelskspråkiga serier på deras plattform. Netflix satsar stort på originalproduktioner från marknader över hela världen och La casa de papel har garanterat bidragit till att det har blivit på det sättet.

Det är ingen hemlighet att marknaden för tv-serier har dominerats av engelskspråkiga produktioner hos de stora streamingtjänsterna, men La casa de papel/Money Heist blev ett tidigt bevis på att även serier på andra språk kan göra succé globalt. Det har vi fått ytterligare bevis på under 2021 med titlar som Lupin och Squid Game.

Den populära spanska serien handlar om ett gäng rånare som anlitats av "El Profesor" med syftet att genomföra den största kuppen någonsin.

Men hur blir det nu då, kommer det en sjätte säsong av "La casa de papel"?

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix

Kommer det en säsong 6 av La casa de papel?

Vi har tyvärr dåliga nyheter för den som drömmer om ytterligare en säsong av La casa de papel efter att säsong 5 nu har avrundats. Redan förra sommaren avslöjade Netflix att de tänkte avsluta den omtyckta serien efter den femte säsongen.

Den som hade hoppats på en säsong 6 av Money Heist bör alltså tona ned sina förväntningar en aning. Med det sagt, är det någonting som dagens tv-serielandskap har lärt oss, så är det att vi aldrig ska säga aldrig. Serier får nytt liv på nya plattformar hela tiden och gamla favoriter förnyas med uppföljande säsonger flera år efter att de har avslutats.

Det finns med andra ord alltid någon form av hopp om nytt material för serier – likt La casa de papel – som har gedigna följarskaror och kan fortsätta generera pengar, men det är trots allt inte något vi bör räkna med (åtminstone inte den närmaste tiden).

Däremot har det talats flitigt om flera eventuella spinoffs på La casa de papel. Seriens skapare Álex Pina har själv talat öppet om att det kan vara på tal i framtiden och fans har spekulerat i att så gott som samtliga av seriens huvudkaraktären exempelvis skulle kunna få sina egna serier. Bara för att La casa de papel tar slut, behöver det alltså inte vara det sista vi får se från universumet.

NÄSTA ARTIKEL