Konferensen-aktuella Adam Lundgrens bästa filmtips just nu

Konferensen-aktuella Adam Lundgrens bästa filmtips just nu

  • Netflix
Axel Diedrichs
11 oktober 2023 kl. 21:10

Skådespelaren ger Filmtopps läsare sina hetaste tips

Behöver du filmtips till kvällen? Ta rygg på Adam Lundgren. Skådespelaren, som nu är aktuell med Netflix skräckfilm "Konferensen" ger Filmtopps läsare sina bästa tips.

På fredag är det premiär för Netflix svenska slasherkomedi Konferensen, i vilken vi ser Adam Lundgren göra en av de bärande rollerna. Inför premiären fick Filmtopp träffa Adam i Stockholm och passade då på att be om hans bästa tips för att hjälpa oss framåt i den allt snårigare streamingdjungeln.

Innan vi går till Adams filmtips vill vi på redaktionen rekommendera dig att bänka dig med vänner och familj framför Konferensen när den är ute på Netflix. Filmen som bygger på Mats Strandbergs bok med samma namn verkar ha allt och lite till som en med förkärlek till antingen skräck, humor eller båda två kommer att älska. 

I Konferensen följer vi en grupp kommunanställda som deltar i en konferens för att stärka sin teambuilding. Men samtidigt som jobbet i sig förvandlas till en mardröm med rykten om korruption, börjar en mystisk figur jaga och döda deltagarna.

Konferensen-aktuella Adam Lundgrens bästa filmtips just nu
Adam Lundgren, Katia Winter och Eva Melander ur "Konferensen". Foto: Netflix.

Konferensen-aktuella Adam Lundgrens bästa filmtips just nu

Det säger mycket om en person vad den väljer att ge som sina bästa filmtips. Det är trots allt skillnad på film och film, Superhero Movie och The Dark Knight. Filmtopp har tidigare ställt Adam Lundgren mot väggen med hans bästa ordvitsar. När vi nu kräver Adam på hans varmaste filmrekommendationer ger han svar som varje entusiast kommer att ge honom mer än godkänt för. Nej, det är inget tvivel om att Adam uppskattar kvalitativ film.

– Det kanske är ett gammalt tips men jag tycker att Aftersun är jävligt bra. Jag såg den på bio, vilket var skönt, det blev ett annat fokus då, säger Adam till Filmtopp och fortsätter:

– När de dansar till Under Pressure i a cappella... jag hade inte tänkt på texten innan, men det var sjukt hur bra det passade in.

Aftersun var en av fjolårets mest hyllade filmer av debutanten Charlotte Wells, och kretsar runt en Sophies och hennes pappa Calums första resa tillsammans sedan han skiljde sig från hennes mamma. En ruggigt stark film som behandlar teman som föräldraskap, minnenas förgänglighet, och att plötsligt en dag växa upp.

Konferensen-aktuella Adam Lundgrens bästa filmtips just nu
Gör som Adam och se om "Magnolia" – eller upplev den för första gången. Foto: New Line Cinema.

"Är väldigt sugen på att se om Magnolia"

Har du redan sett Aftersun? Var lugn, Adam har fler vassa tips som du kan styra upp aftonen med.

– Jag såg också De ovälkomna, en spansk thriller, och Fritt fall, den franska. Den var väldigt bra. Jag har många filmer jag vill se om nu också, det känns som att det är så för många nu. 

Görs det för få bra filmer?

– Jag vet inte, eller så det nån slags comfort-grej. Allt är så jobbigt att man vill se något som man vet är bra. Filmer som man inte sett på tio år kan man verkligen se om och hitta nya grejer i. Jag är väldigt sugen på att se om Magnolia. Säg att jag såg den tidigt 2000-tal... jag minns inte så mycket förutom att jag gillade den. Kan tänka mig att jag nu får med mig andra grejer från den nu än vad jag gjorde då. Den är så lång bara, den kräver sin kväll. 

– Jag och en kompis lagade god italiensk mat med lite vin och såg om Gudfadern, och sen nästa helg samma sak med tvåan. Den tredje kan man skita i, den är inte alls lika bra. Man brukar säga att tvåan är den allra bästa, men efter att vi såg om ettan... den är fan inte dum.

Här streamar du Adam Lundgrens filmtips

De flesta av alla filmer som Adam lyfter fram lite extra finns att se direkt hemifrån. Den enda som du måste kräla dig ut till biograferna för är det rykande färska kriminaldramat Fritt fall, som kretsar runt ett mystiskt mord i en avlägsen bergsstuga.

NÄSTA ARTIKEL