Kolla in trailern till Sjuksköterskan – Netflix nästa danska serie

Kolla in trailern till Sjuksköterskan – Netflix nästa danska serie

  • Netflix
Filmtopp
04 april 2023 kl. 11:04

Från producenterna av Kastanjemannen

Netflix nästa danska satsning heter "Sjuksköterskan". Nu har streamingtjänsten släppt en trailer till sjukhuskriminalaren.

I dag släpper Netflix trailern till den kommande danska serien "Sjuksköterskan" från producenterna bakom "Kastanjemannen". Serien är baserad på den sanna historien om de verkliga mordfallen på det danska sjukhuset Nykøbing Falster.

En tidig morgon i mars 2015 får danska polisen ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falster sjukhus. Hon misstänker att hennes nära kollega medvetet har dödat patienter och fruktar att det precis har hänt igen. Snart utspelar sig ett mordfall som aldrig tidigare skådats i dansk rättshistoria. Flera kollegor berättar nu för polisen att de också misstänker att sjuksköterskan har förgiftat patienter. Några berättar att de till och med har haft misstankar i flera års tid. Men varför har ingen reagerat? Och var finns bevisen?

Se trailern till Sjuksköterskan här:

Då har Sjuksköterskan premiär på Netflix

Sjuksköterskan är baserad på Kristian Corfixens bok med samma namn och handlar om den sanna historien om den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen, som 2017 dömdes till fängelse i 12 år för fyra mordförsök.

I rollerna syns Josephine Park (Baby Fever), nykomlingen Fanny Louise Bernth (It’s So Charming), Peter Zandersen, Amalie Lindegård (Baby Fever) och Dick Kaysø (The Crumbs). Kasper Barfoed står som regissör för serien och som huvudförfattare tillsammans med Dorte W. Høgh.

"Sjuksköterskan" består av fyra avsnitt och har global premiär på Netflix den 27 april.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL