Helikopterrånet blir till serie på Netflix – av Daniél Espinosa och Ronnie Sandahl

Helikopterrånet blir till serie på Netflix – av Daniél Espinosa och Ronnie Sandahl

  • Netflix
Filmtopp
30 mars 2023 kl. 09:03

Netflix gör serie av det mytomspunna helikopterrånet

Netflix avslöjar i ett pressmeddelande att de svenska tungviktarna Daniél Espinosa och Ronnie Sandahl gör serien "Helikopterrånet" för streamingtjänstens räkning. Som titeln antyder baseras serien på det mytomspunna helikopterrånet som skedde 2009.

Helikopterrånet är en svensk verklighetsbaserad och karaktärsdriven spänningsserie i åtta delar om det hemliga dramat bakom ett av de mest spektakulära rånen genom tiderna. Miniserien är baserad på Jonas Bonniers roman “Helikopterrånet”, adapterad till tv-serie av skaparen Ronnie Sandahl och kommer regisseras av Daniél Espinosa.

En tidig septembermorgon 2009 riktas alla världens blickar mot en liten Stockholmsförort. En helikopter har landat på taket till landets säkraste värdedepå och polisen kan bara se på när rånarna försvinner med flera miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas.

Helikopterrånet är en febrig och absurd berättelse om svek och upprättelse, om rädsla och faderskap. Men kanske framför allt: en storslagen och intensiv Ikaros-saga om att vinna eller förlora allt.

– Jag vill berätta en episk rånarsaga om stora drömmar och ännu större risker. En febrig karaktärsdriven heistserie om vänskap, adrenalin och hybris. Jag kan inte föreställa mig en mer perfekt regissör för serien än Daniél Espinosa, och jag är väldigt glad att han nu valt att kliva ombord, säger skaparen Ronnie Sandahl i pressutskicket.

Daniél Espinosa regisserar sin första tv-serie

Med Helikopterrånet regisserar Daniél Espinosa sin första tv-serie.

– Jag har följt och fascinerats av den här historien sen det hände. När möjligheten kom att få göra den på ett sätt som gör den rättvisa, med Ronnie och Netflix och hela gänget bakom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger Daniél Espinosa.

Serien är baserad på Jonas Bonniers roman“Helikopterrånet” och produceras av Johannes Åhlund för B-Reel Films. Exekutiva producenter är Ulf Synnerholm, Fredrik Heinig, Ronnie Sandahl, Niclas Salomonsson och Jonas Bonnier. Något premiärdatum för serien är inte annonserat.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL