Knives Out 3 – alla skådespelare som är klara för Wake Up Dead Man

Alla skådespelare som är klara för Knives Out 3: Wake Up Dead Man

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 19:31 | Publicerad 03 juni 2024 kl. 13:00

Stjärnspäckat även i nästa Knives Out – Jeremy Renner, Mila Kunis och Josh Brolin ansluter

Arbetet med det tredje kapitlet i Rian Johnsons filmserie om mästerdetektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) rullar vidare. "Knives Out 3" kommer att gå under titeln "Wake Up Dead Man" och den senaste veckan har flera kända skådespelare anslutit till produktionen.

När succén var ett faktum för Rian Johnsons Knives Out (2019) såg Netflix potential för mer och beställde två uppföljare. Den första, Glass Onion: A Knives Out Mystery hittade till streamingtjänsten 2022 och 2025 är det dags för Benoit Blanc, spelad av Daniel Craig, att lösa ännu ett mysterium. Denna gången i en film med titeln Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery.

De två första filmerna utmärkte sig inte enbart som underhållande whodunnits med lekfullt berättande, utan även med sina namnkunniga skådespelare. I Knives Out hade Daniel Craig sällskap av stjärnor som Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer och Chris Evans, för att bara nämna några, och i Glass Onion medverkade Edward Norton, Kate Hudson, Dave Bautista, Janelle Monáe och Kathryn Hahn m.fl.

Även i den tredje Knives Out-filmen kommer en stor mängd stjärnor att dyka upp. Sedan filmens titel Wake Up Dead Man annonserades häromveckan har flera stjärnor presenterats som nya kollegor till Daniel Craig och Rian Johnson.

Handlingen i den kommande filmen är ännu inte avslöjad.

Skådespelarna som är klara för Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery

Knives Out 3 – alla skådespelare som är klara för Wake Up Dead Man
Andrew Scott (vänster) i "All of Us Strangers". Foto: Walt Disney Studios.

Andrew Scott

Andrew Scott har en karriär som pekat spikrakt uppåt de senaste åren, och med sin medverkan i Wake Up Dead Man ser den utvecklingen ut att fortsätta. Den senaste tiden har vi kunnat se Scott som huvudrollsinnehavare i Netflix Ripley samt i kritikerfavoriten All of Us Strangers.

Här har du sett Andrew Scott: Ripley, All of Us Strangers, 1917, Black Mirror, Fleabag, Sherlock

The Wife
Glenn Close i "The Wife". Foto: SF Studios.

Glenn Close

Åtta Oscarsnomineringar har Glenn Close lyckats skrapa ihop under sin makalösa karriär. Close etablerade sig som en av branschens bästa med filmer som Människor emellan (1983) och Farlig förbindelse (1987), och har därefter fortsatt att rada upp imponerande rollprestationer.

Här har du sett Glenn Close: The Wife, Guardians of the Galaxy, The Shield, 101 dalmatiner, Farligt begär, Farlig förbindelse, Människor emellan

Knives Out 3 – alla skådespelare som är klara för Wake Up Dead Man
Kerry Washington (höger) i "Django Unchained". Foto: Walt Disney Studios.

Kerry Washington

Kerry Washington har varit aktiv som skådespelare sedan 90-talet och har hunnit med flertalet nämnvärda roller i karriären. Med Scandal blev hon namnet på allas läppar, men och har också medverkat i storfilmer som Django Unchained och Ray.

Här har du sett Kerry Washington: Scandal, Django Unchained, Mother and Child, Ray, Fantastic Four

Priscilla
Cailee Spaeny i "Priscilla". Foto: Nordisk Film.

Cailee Spaeny

Så sent som 2016 gjorde Cailee Spaeny sin skådespelardebut, men sedan dess har mycket hänt. Efter de senaste årens roller i storsatsningar som Devs, Mare of Easttown, Civil War och, inte minst, Priscilla har Spaeny blivit ett av Hollywoods hetaste namn på väldigt kort tid.

Här har du sett Cailee Spaeny: Civil War, Priscilla, The First Lady, Mare of Easttown, Devs, Vice, En Kvinna bland män

Knives Out 3 – alla skådespelare som är klara för Wake Up Dead Man
Josh O'Connor (höger) i "Challengers". Foto: Warner Bros.

Josh O'Connor

Nyligen kunde vi se Josh O'Connor i snackisen Challengers med Zendaya och nu är skådespelaren klar för en ny storfilm. O'Connor har också medverkat i serier som The Crown och filmer som Emma.

Här har du sett Josh O'Connor: Challengers, The Crown, Emma, God's Own Country, Enkel resa till Korfu

Jeremy Renner i Mayor of Kingstown
Jeremy Renner i "Mayor of Kingstown". Foto: SkyShowtime.

Jeremy Renner

Jeremy Renner är en av de större stjärnorna som har anslutit till Rian Johnsons kommande Knives Out-film. Marvel-skådespelaren gör med Knives Out 3 sin första långfilm sedan den livshotande skadan har ådrog sig precis i början av 2023. Utöver det har han enbart spelat in den tredje säsongen av sin serie Mayor of Kingstown (premiär 6 juni) efter sin skada.

Här har du sett Jeremy Renner: Avengers, Mayor of Kingstown, Wind River, The Hurt Locker

Mila Kunis i Black Swan
Mila Kunis i "Black Swan" (2010). Foto: Twentieth Century Fox.

Mila Kunis

Mila Kunis har legat relativt lågt den senaste tiden, men med Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery gör den tidigare That '70s Show-stjärnan en mindre comeback. Filmen blir en av hennes första sedan den egenproducerade Världens lyckligaste kvinna (2022).

Här har du sett Mila Kunis: That '70s Show, Black Swan, Bad Moms, Dumpad, Jupiter Ascending

Josh Brolin

Senast att annonseras är Josh Brolin.

Rykte: Tom Hardy och Lindsay Lohan

Utöver de ovan bekräftade namnen förväntas ytterligare stjärnor ansluta till Wake Up Dead Man. Två ytterligare namn som ryktas dyka upp på rollistan är Tom Hardy och Lindsay Lohan.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL