Manusbloggen | Oscarsanalys 2020 (del 1): Knives Out

KLART: Då släpps "Knives Out 2" på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
14 juni 2022 kl. 11:06
ANNONS
ANNONS

Ert nytt mysterium väntar

Till skillnad från den första filmen, släpps "Knives Out 2" direkt på Netflix. Nu har filmen fått en officiell titel och en premiärtid.

Dags att ta fram knivarna, den efterlängtade uppföljaren till Rian Johnsons publiksuccé Knives Out (2019) närmar sig med stormsteg. Nu meddelar nämligen regisslren att den andra filmen har fått den officiella titeln Glass Onion: A Knives Out Mystery och att den kommer att få premiär senare i år.

En spinn på whodunit-genren

I den första filmen såg vi Bondstjärnan Daniel Craig i rollen som den sluge mästerdetektiven Benoit Blanc, där han på en mystisk herrgård utredde ett ännu mer mystiskt mord. I de andra rollerna såg vi skådespelare som Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Michael Shannon, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Christopher Plummer och Don Johnson.

Resultatet blev en Oscarsnominerad humoristisk lek med whodunit-genren, starkt förknippad med Agatha Christies underhållande spänningsvärld.

Craig återvänder i "Knives Out 2"

Liksom i föregångaren får vi återigen se Daniel Craig i huvudrollen, likaså är det klart att även Rian Johnson skriver och regisserar uppföljaren. Denna gången får vi se detektiv Benoit Blanc, lösa mysteriet som involverar stjärnor som Ethan Hawke, Edward Norton, Dave Bautista, Kate Hudson och Jessica Henwick.

Då släpps filmen

I den teaser som Rian Johnson delade på sin Twitter framkommer det att Glass Onion: A Knives Out Mystery släpps på Netflix under julen 2022. Och snacka om att vi inte är ensamma om att längta.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL