Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kaleidoscope säsong 2 – Detta vet vi

Kaleidoscope säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2023

Återvänder nya tittarfavoriten?

Netflix experimentella serie har tagit sina prenumeranter med storm. Innebär det att vi kan förvänta oss att se Kaleidoscope säsong 2? Filmtopp väger oddsen.

Efter innovativa produktioner som Bandersnatch och Bear Grylls interaktiva serie fortsätter Netflix att hitta på nya koncept. I deras senaste succé följer vi en heist som spelar ut sig på olika sätt för alla tittare. Detta genom att avsnittsordningen slumpas fram. Är konceptet här för att stanna med Kaleidoscope säsong 2? Filmtopp tittar närmare på saken.

Som saker och ting står sig just nu är ingen andra säsong av Kaleidoscope på väg. Men att streamingtjänsten ännu inte beställt en fortsättning kan bero på att vi fortfarande befinner oss i startgroparna; serien hade premiär så nyligen som den 1 januari. 

Kaleidoscope säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

 

Detta talar för att vi får se Kaleidoscope säsong 2 

Att en serie dyker upp från ingenstans och genast blir mest populär på sin streamingtjänst i flera länder – däribland Sverige och USA – är alltid ett gott tecken. Netflix prenumeranter har varit och verkar vara fortsatt nyfikna på Kaleidoscope och dess unika koncept. Likaså verkar majoriteten av kritikerna nöjda med vad de sett – det har skrivits mycket gott om produktionen världen över, vilket Netflix onekligen är i behov av för stunden. Av den anledningen bör det vara på tal om att förnya serien. 

Det som däremot kan vara kruxet gällande en förlängning är den specifika storyn vi får följa, som måste anses vara väldigt nischad och som bygger på en sann historia. Kan Netflix hitta ett sätt att ge oss en till heist med samma karaktärer? Allting är möjligt, men det kan också vara som så att de satsar på att förlänga konceptet – men med en annan situation och nya rollfigurer.

Vidare gällande konceptet valde inte Netflix att bygga vidare på Black Mirror-specialen Bandersnatch, där tittarna fick ta beslut åt karaktärerna, trots att den var en braksuccé. Ifall Netflix ger oss Kaleidoscope säsong 2 eller inte känns verkligen som ett 50/50-fall. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt en potentiell andra säsong av serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL