Jurassic World: Chaos Theory kommer 2024 – Netflix håller liv i franchisen

Jurassic World: Chaos Theory kommer 2024 – Netflix håller liv i franchisen

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 08:11 | Publicerad 10 november 2023 kl. 08:11

Netflix satsar på animerad serie inom franchisen

Netflix "Geeked Week" är i full gång och under torsdagskvällen presenterades ett kommande flaggskepp för 2024 – serien "Jurassic World: Chaos Theory".

Trodde du att Jurassic Park-franchisen skulle gå i graven efter senaste Jurassic World: Dominion (2022)? Då trodde du givetvis fel. Under gårdagens Geeked Week-presentation (det veckolånga eventet där Netflix fullständigt släpper lös alla hämningar för härligt nörderi) presenterades en kommande serie inom den enorma franchisen, som nu är inne på sitt 30:e år.

Kolla in fler höjdpunkter från gårdagens Geeked Week-presentation här.

Netflix presenterar Jurassic World: Chaos Theory – kommer 2024

Det var under Geeked Week-torsdagen som Netflix för första gången denna veckan började spänna sina muskler på allvar, med en rad spännande nyheter. En nyhet som stack ut lite extra var presentationen av nästa kapitel i vad de kallar för "en av de 25 senaste årens största franchises" – Jurassic World: Chaos Theory.

Vi bjöds på sparsamt med information om vad Chaos Theory kommer att handla om, men det vi vet är att det är en animerad serie som ska fungera som uppföljare till Netflix liknande serieprojekt Jurassic World: Krita-lägret, som finns i fem säsonger på streamingplattformen. Krita-lägret (Camp Cretaceous på engelska) följer ett gäng tonåringar som slåss för sin överlevnad när deras lägervistelse urartar efter att dinosaurierna från andra sidan Isla Nublar löper amok.

Det vi kan vänta oss med nya Chaos Theory är alltså en animerad uppföljare till Krita-lägret som riktar sig till den något yngre publiken – något för de mest inbitna franchise-fansen med andra ord.

Se presentationsvideon för Jurassic World: Chaos Theory här:

Något exakt premiärdatum för den nya serien har inte annonserats, bara att den kommer någon gång under 2024.

NÄSTA ARTIKEL