Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jupiter's Legacy säsong 2 – Detta vet vi

Jupiter's Legacy säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 maj 2021

Blir det en till säsong av Netflix nya storsatsning?

Fantasyserien “Jupiter’s Legacy” är streamingtjänstens senaste blockbuster-produktion. Kan vi räkna med att se mer av den längre fram?

I Netflix nya storserie följer vi ett generationsskifte bland superhjältar, där de unga ska axla sina föregångares ansvar när nytt hot dyker upp och skakar om världen. Även om produktionsjätten inte bekräftat det ännu, finns det flera skäl att tro på Jupiter’s Legacy säsong 2.

Nej, Netflix har ännu inte gått ut med att vi får se en andra säsong av Jupiter’s Legacy. Men fansen behöver inte oroa sig i dagsläget: det dröjer allt som oftast två-tre månader för streamingtjänsten att gå ut med sådana besked. 

I väntan på konkreta besked får vi istället spekulera gällande vad som kan tänkas hända. Just nu har serien det inte allt för övertygande betyget 6.9/10 på IMDb, vilket är en bra bit under fantasyserier som Stranger Things (8.7/10) och The Witcher (8.2/10). För att inte nämna senaste satsningen Shadow and Bone (7.9/10). Däremot är intresset intakt då den leder Netflix internationella topplistor. 

Storymässigt finns det goda möjligheter att göra Jupiter’s Legacy säsong 2. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att den första säsongen minst sagt avslutade med en stark twist som kastar om mycket för våra protagonister. Slutet öppnar helt klart upp för en spännande fortsättning. 

Då kan Jupiter’s Legacy säsong 2 tänkas komma

Jupiter's Legacy säsong 2
Foto: Netflix.

Inspelningen av den aktuella säsongen som ägde rum under 2019 tog över ett halvår att göra. Därefter gjorde man kompletterande scener under 2021. Vi kan med andra ord förvänta oss att serien – om den förnyas – släpps först under andra halvan av 2022, alternativt så sent som 2023.

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid.

UPPDATERING: Nu är det officiellt bestämt att Jupiter's Legacy skrotas. Säsong 2 kommer alltså inte att bli av, till många fans förtret.

VIDARE LÄSNING:
Nyheter på Netflix

NÄSTA ARTIKEL