Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julstormen säsong 2 – detta vet vi

Julstormen säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 december 2022

Får vi en perfekt julstorm även nästa år?

Netflix nordiska julserie "Julstormen" har passande nog tagit streamingtjänstens abonnenter med storm – och gjort många nyfikna på om en favorit i repris väntar till nästa jul. Filmtopp har vägt oddsen för seriens framtid.

Den sexdelade julserien Julstormen hittade till Netflix lagom till uppladdningen inför dopparedagen skulle påbörjas ordentligt. I den nordiska produktionen får vi följa en grupp människor som fastnar på flygplatsen i Oslo, i samband att en storm får alla flyg inställda. Bland de strandsatta på flygplatsen hittar vi exempelvis en artist på väg till nästa spelning, en konsertpianist med krossade drömmar och en bartender med oviss framtid. Frågan är hur alla olika individer ska hantera sina plötsligt ändrade planer och vad de tar med sig i livet när stormen väl har blåst förbi.

Med tanke på hur mycket julskräp som årligen hittar till de olika streamingtjänsterna är Julstormen en överraskande bra och rörande liten multi-plot som värmer perfekt inför julen.

Serien har direkt från start lockat en hel del svenska och nordiska tittare och det är säkerligen många där ute som är nyfikna på om en säsong 2 kan tänkas dyka upp till nästa jul. Filmtopp har tagit en titt på hur chanserna för den saken ser ut.

När kommer Julstormen säsong 2?

Dåliga nyheter för den som hade hoppats på Julstormen säsong 2 – i dagsläget ser det inte ut som om vi kan vänta oss en uppföljande säsong av den nya julfavoriten på Netflix. Den främsta anledningen till detta är att serien har lanserats som en miniserie, och har alltså från början varit tänkt att endast vara en säsong.

Det enda som egentligen talar för att en andra säsong av Julstormen skulle kunna bli av är hur starkt serien ser ut att prestera. Är det något vi lärt oss av dagens flytande streaminglandskap, så är det att serier oväntat kan läggas ned eller förnyas när som helst. Det är exempelvis inte omöjligt att en miniserie går så pass bra att den förnyas med ytterligare avsnitt. Ett tydligt exempel på det är succén The White LotusHBO Max. Något liknande skulle i teorin kunna göras med Julstormen, där exempelvis nya karaktärer skulle kunna fastna på flygplatsen i en ny säsong, alternativ att samma karaktärer fastnar någon annanstans.

Möjligheterna att blåsa nytt liv i Julstormen må vara många, men eftersom den har marknadsförts som en miniserie är det trots allt inget som man bör räkna med.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL