Ingen mer Snabba Cash för Evin Ahmad: Färdig med rollen

Ingen mer Snabba Cash för Evin Ahmad: "Färdig med rollen"

  • Netflix
Filmtopp
08 februari 2023 kl. 21:02

"Snabba Cash var väldigt personlig för mig"

Efter att ha tagit över som en av Sveriges starkast lysande stjärnor har Evin Ahmad tagit sikte mot den internationella scenen. Framgångarna och målsättningarna gör att vi inte lär få se henne som Leya i "Snabba Cash" igen, då hon menar att hon är "färdig med rollen".

Evin Ahmad är det svenska stjärnskottet som slog igenom på allvar med sin huvudroll i Dröm vidare (2017) och som glänser i varje uppdrag hon tar sig an. Med sin prestation i Netflix-serien Snabba Cash har hon sett till att hela Sverige fått upp ögonen för henne och den blev dessutom en språngbräda till den internationella scenen.

Just nu är Evin aktuell med Viaplay-serien Förhöret och längre fram kommer vi att få se henne i den där första internationella rollen, i Netflix kommande actionthriller Palomino. För den som hade hoppats att få se mer av stjärnan i Snabba Cash-rollen som Leya ser det däremot mörkt ut.

Ingen mer Snabba Cash för Evin Ahmad: "Färdig med rollen"
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Evin Ahmad säger att hon är "klar" med rollen i Snabba Cash

I samband med Viaplays stora vårpresentation i början av vecka var Filmtopp på plats och passade på att byta några ord med Evin Ahmad, som var där för att representera Förhöret. Ett oundvikligt samtalsämne var givetvis framgångssagan Snabba Cash och Evins hyllade huvudroll som Leya.

Uppdraget har gett Ahmad en helt ny stjärnstatus och serien har ivrigt slukats av tittare både i Sverige och i utlandet. Av förklarliga skäl finns det därför många där ute som hungrigt drömmer om att få återse Leya och Snabba Cash i ytterligare avsnitt.

I ett samtal med Filmtopps Eric Diedrichs förklarade Evin att det var hennes medverkan i Snabba Cash som öppnade dörren för den kommande internationella debuten Palomino, och det är ingen tvekan om att rollen som Leya ligger henne varmt om hjärtat

– Snabba Cash var väldigt personlig för mig eftersom jag aldrig hade sett den typen av berättelse innan, förklarade Evin bland annat. Nu är det ju jättemycket sånt med alla skjutningar. Sverige har blivit det vi gjorde då.

Med Snabba Cash som samtalsämne passade Filmtopp på att fråga om hur Evin ser på att ta sig an rollen i serien igen, och fick som svar att hon både är och känner sig klar med rollen:

– Jag är klar och jag känner mig klar. Det är liksom dubbelt, men jo, jag känner mig klar, säger Evin.

"Det är för färskt och för känsligt"

Eftersom erfarenheten med Snabba Cash fortfarande ligger så färskt i minnet för Evin är det känsligt att prata om, men längre fram kan vi mycket väl få veta mer om hennes upplevelse.

– Jag tror att jag någon gång i framtiden kommer att beskriva hur hela den här processen var för mig, men inte nu. Det är för färskt och för känsligt, men jag tror att Snabba Cash kommer att vara ett sådant där projekt jag alltid tar med mig. Det var ju den som tog mig ut, det var mitt genombrott.

Du kan snart se Evin Ahmad i den tredje säsongen av "Förhöret", som har premiär på Viaplay den 26 februari.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL