Nu på bio

Det senaste på biofronten!

I Am Not Okay With This säsong 2

I Am Not Okay With This säsong 2 – Blir det någon?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 mars 2020

Vi kan förvänta oss att serien kommer tillbaka.

Netflix har nyligen släppt en ny favoritserie bland ungdomarna. Efter en stark första säsong med ett rafflande slut förväntar vi oss att snart få se "I Am Not Okay With This" säsong 2.

Stillbild ur "I Am Not Okay With This". Kommer det en säsong 2?
Foto: Netflix. 

Filmtopps recensent Daniel Turfors beskriver Netflix nya ungdomsserie som en blandning av Sex Education och Stranger Things. Något vi bara kan förmoda att många skulle hålla med honom. Den färgstarka berättelsen om tonåringen Sydney, som kämpar med gymnasietidens alla utmaningar samtidigt som hon upptäcker att hon besitter superkrafter, har gjort sig populär bland ungdomar. Så när kommer I Am Not Okay With This säsong 2? 

Relaterad läsning: 

I Am Not Okay With This – Ungdomarnas nästa favorit
Årets bästa serier
Senaste nytt på Netflix

Som vi vet är det ytterst sällan lyckade serier går i graven utan minst två-tre säsonger under sitt bälte. Och det är egentligen ingenting som talar för att denna nya Netflix-produktion ska bli ett undantag. Tvärtom pekar allt på en fortsättning för serien. 

Cliffhanger och aktuella teman

Den första säsongen slutade med en rejäl cliffhanger, som inte bara fått snurr på fansen, utan också bäddar för flera avsnitt. Och, ja, de som blivit hänförda av serien vill garanterat se vad som kommer att hända härnäst. 

Att kombinera spännande berättande med relevanta teman har genom åren visat sig vara en given ingrediens till framgång. Med det sagt kan I Am Not Okay With This säsong 2 bygga vidare på tonårsångesten, identitetssökandet och samhällssynen på HBTQ-frågor. Samtidigt som vi får följa den spännande fortsättningen på Sydneys berättelse. 

Netflix har ännu inte bekräftat att en fortsättning är på väg – men det kommer de så småningom att göra. Allt annat vore förbluffande. Vi kan också förvänta oss att nya avsnitt kommer att börja rulla in under 2021. Även om serien känns liten, så är den oerhört välgjord och tar säkerligen tar sin tid att producera. 

Sett till att liknande indie-serier på Netflix tågat vidare, känns det förstås rimligt att även den här gör det.