Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hyllade spelet Gears of War blir film och serie på Netflix

Hyllade spelet Gears of War blir film och serie på Netflix

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
08 november 2022
Kristian Andersson | Nyhet
08 november 2022

Netflix och The Coalition har stora planer

Det är 16 år sedan det första "Gears of War"-spelet lanserades och framgångssagan fortsätter att leva vidare. Nu bekräftar Netflix att de ingått ett samarbete med spelets utvecklare för att producera både en film och en animerad serie för vuxna.

Det är streamingjätten Netflix som bland annat via Twitter berättar att de kommer göra en live-action-film och en animerad vuxenserie baserade på den populära och hyllade tv-spelserien Gears of War, som lanserades första gången på Xbox 360 år 2006. Projekten förväntas liksom spelet bli väldigt blodiga historier, och är därför riktade mot den aningen äldre publiken.

Nyheten kommer från Netflix på dagen 16 år efter att det första spelet släpptes.

Film- och serieadaptioner av Gears of War har länge varit på tapeten, och det har under tidigare skeden ryktats om att bl.a. Dave Bautista skulle axla huvudrollen i en adaption. Det är dock först nu som spelutvecklaren The Coalition har kommit överens med Netflix om att utveckla film- och serieprojekt baserade på franchisen. Netflix betonar även att ytterligare Gears of War-projekt kan komma att växa fram ur samarbetet längre fram.

I skrivande stund hav vi ingen aning om vilka skådespelare, manusförfattare eller regissörer vi kommer att få se i filmen eller den animerade serien.. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL