Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Han är värd för Oscarsgalan 2023

KLART: Han är värd för Oscarsgalan 2023

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 november 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
07 november 2022

Talk show-profilen återvänder ännu en gång

Oscarsakademin har annonserat att Jimmy Kimmel återvänder för att leda den 95:e upplagan av Oscarsgalan i mars 2023.

ABC och Oscarsakademin har under måndagen avslöjat vem som kommer att leda kommande Oscarsgala. Det är Jimmy Kimmel, talk show-värden, som för tredje gången kommer att guida de närvarande och den globala tv-publiken under galan i mars 2023. Det är tredje gången som Kimmel kommer att stå som värd för Oscarsgalan. Han axlade även rollen två år i rad 2017 och 2018.

– Att bli inbjuden för att leda Oscarsgalan en tredje gång är antingen en stor ära eller en fälla. Oavsett är jag tacksam för att Akademin har tillfrågat mig så snabbt efter att alla bra har sagt nej, yttrar sig Kimmel skämtsamt i ett pressmeddelande från Oscarsakademin.

Galans showrunners är Glenn Weiss och Ricky Kirshner, som även är exekutiva producenter tillsammans med Molly McNearney.

– Vi är superexalterade över att Jimmy får göra sitt hattrick på den här globala scenen. Vi vet att han kommer att vara rolig och redo för vad som helst, säger Weiss och Kirshner i pressmeddelandet.

Förra året leddes Oscarsgalan av trion Wanda Sykes, Amy Schumer och Regina Hall. Detta efter att galan inte haft en officiell värd sedan Kimmel 2018. År 2019 var Kevin Hart tilltänkt som programledare, men han valde självmant att hoppa av till följd av kritik för tidigare homofobiska tweets.

Redan under 2022 ryktades det om att det var Kimmel som skulle leda galan, men så blev inte fallet. Istället är han alltså tillbaka i rollen till den kommande Oscarsgalan.

Oscarsgalan 2023 kommer att gå av stapeln söndagen den 12 mars 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL