Recension: Heartbreak High (säsong 2) – finns det plats för toxisk maskulinitet?

Heartbreak High säsong 3 – troligt att vi får mer av tonårsserien

  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 22 april 2024 kl. 06:04 | Publicerad 17 april 2024 kl. 16:04

Ser troligt ut för en fortsättning av den populära serien

I april fick vi återse ungdomarna på Heartly High i en andra säsong av den populära tonårsserien "Heartbreak High". Filmtopp har undersökt hur läget ser ut inför en eventuell säsong 3.

Netflixs serie "Heartbreak High" är en reboot av serien från 1990-talet med samma namn och kretsar kring ett gäng tonåringar på skolan Heartly High i Australien. I den senaste säsongen fick vi återigen följa med ungdomarna medan de försöker ta sig igenom High School, med allt vad det innebär. Serien är full av drama och kärlek, men handlar även om hur det är att försöka förstå sin egen sexualitet och identitet. 

Serien är skapad av Hannah Carroll Chapman och i några av huvudrollerna ser vi Ayesha Madon, Thomas Weatherall, James Majoos och Chloé Hayden.

Heartbreak High säsong 3 – troligt att vi får mer av tonårsserien
Foto: Netflix.

Heartbreak High säsong 3 - troligt med en fortsättning 

Den första säsongen av Heartbreak High blev snabbt populär och fick väldigt bra kritik både från kritiker och tittare. Den andra säsongen har dock inte mötts av samma entusiasm och har fått blandad kritik. Filmtopps egna recensent gav den andra säsongen 3 av 5 i betyg och menar att det är en underhållande serie som tar upp viktiga ämnen, men att det är "något obekvämt med att titta på när en generellt 'woke' serie möter en förlegad version om hur män ska hantera sina känslor". 

Säsong 2 slutade med en cliffhanger, vilket lämnar många tittare med hoppet om ytterligare en säsong. Än så länge har Netflix dock inte gått ut med sina framtidsplaner för Heartbreak High, men med tanke på seriens popularitet överlag är det ändå troligt att vi kommer få återse Heartly High och dess ungdomar i en säsong 3. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Heartbreak High" och om det blir en säsong 3. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL