Netflix gör serie på Stephen Kings bok Talismanen

Netflix gör serie på Stephen Kings bok Talismanen

  • Netflix
Filmtopp
07 juli 2022 kl. 14:07
ANNONS
ANNONS

Stranger Things-skaparna bakom produktionen

Nu står det klart att Netflix anlitar The Duffer Brothers för att göra serie på Stephen Kings bok Talismanen.

The Duffer Brothers är skaparduon bakom Netflix största flaggskepp Stranger Things som just nu är aktuell med sin fjärde säsong. Här näst kommer de inte bara att ta sig an den femte säsongen av serien, utan också en serie på Stephen Kings bok Talismanen, rapporterar Far Out Magazine.

Boken som även skrivits av Peter Straub handlar om tolvårige Jack Sawyer som befinner sig på ett ödsligt badhotell vid Atlantkusten tillsammans med sin döende mor. Räddaren i nöden blir hans vän Speedy Parker, en man som ger honom ett uppdrag som kan förändra allting. Genom att ta sig till det Svarta Hotellet på Kaliforniakusten och där hämta den magiska Talismanen kan han rädda sin mamma – och även hennes dubbelgångare i den gåtfulla parallellvärlden Territorierna. Snart förstår Jack att den andra världen är full av varulvar och andra monster som hotar att förgöra honom.

Serien Talismanen blir något för alla Stranger Things-fans

Den nya serien kommer att regisseras av Stranger Things-producenten och manusförfattaren Curtis Gwinn. I ett uttalande berättar Matt Duffer att Talismanen har allt som de älskar i form av sci-fi, skräck, mycket hjärta samt vad han menar är den bästa varulvskaraktären. Vi vågar gissa att serien därmed blir något även Stranger Things-fansen kommer att vilja kasta sig över.

Det finns ännu inga närmare detaljer om serien "Talismanen" vad gäller vilka skådespelare som kommer att medverka. Inte heller när den förväntas ha premiär. Filmtopp håller dig uppdaterad.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL