Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Good Girls säsong 5

Good Girls säsong 5 – Blir det en fortsättning?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 september 2021

En av Netflix mest populära serier just nu

För inte allt för länge sedan dök nya avsnitt av "Good Girls" upp på Netflix. Nu är det många som undrar om det blir en fortsättning, men den som hoppas på Good Girls säsong 5 får hoppas ordentligt…

Att Good Girls hoppat mellan olika produktionsbolag är svårt att tro sett till hur populär serien är i dag. Men så har det inte alltid varit. Det var först när Netflix köpte upp rättigheterna som succén var ett faktum.

Nyligen hade den fjärde säsongen premiär och nu är det många som hoppas på en fortsättning. Märkligt nog får vi som vill se en ny säsong hålla tummarna orimligt hårt.

Om Good Girls säsong 5

Good Girls säsong 5
Det ser inte ljust ut för gänget. Foto: Netflix.

Frontad av bland andra Christina Hendricks, Retta och Mae Whitman berättar Good Girls historien om tre förortsmammor som under extrema omständigheter bestämmer sig för att riskera allt för att återställa balansen. Lösningen? Att börja tvätta pengar.

Sedan piloten sändes 2018 har vi fått ta del av 50 avsnitt, varav samtliga går att se på Netflix. Att kombinationen mellan lekfull humor och kriminalitet har varit en framgångssaga skulle nog alla seriens fans hålla med om, men detta verkar tyvärr inte seriens producenter hålla med om.

Serien kommer att läggas ner

Även om det fanns planer på att göra Good Girls säsong 5 har man nu valt att skrota serien. Helt obegripligt, extremt sorgligt men sant. Beslutet kommer från NBC och Universal Studios, som menar att serien inte går ihop ekonomiskt. Den fjärde säsongen har setts av minst 1,5 miljoner tittare, men det placerar den ändå som NBC:s minst lyckade dramaproduktion för det här året.

Kan det bli en femte säsong ändå?

I dagsläget är det tyvärr inte särskilt troligt. Författarna har medvetet valt att göra den fjärde säsongen till den sista och planerar att avsluta den på det visat som vi fick se i avsnitt 50. Vad som i så fall skulle krävas är att något annat bolag öppnar plånboken rejält, men sett till de dalande tittarsiffrorna är det osannolikt.

För mer läsning, spana in vår lista med årets bästa serier på Netflix – kanske hittar du en ny favorit där?

NÄSTA ARTIKEL