Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Game of Thrones och Peaky Blinders-stjärnor i Netflix film

Game of Thrones och Peaky Blinders-stjärnor i Netflix film

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2021

Överlevnadsthriller på Grönland med premiär senare i år.

Idag presenterar Netflix filmen "Against the Ice" med Nikolaj Coster-Waldau och Joe Cole, främst kända från "Game of Thrones" och "Peaky Blinders".

PRESSMEDDELANDE. Den kommande Netflix-filmen "Against the Ice" är regisserad av den prisbelönta danska regissören Peter Flinth och har Emmy-nominerade Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) och BAFTA-nominerade Joe Cole (Peaky Blinders, Skins) i huvudrollerna. Coster-Waldau har tillsammans med Joe Derrick adapterat den danska romanen Two Against the Ice, skriven av Ejnar Mikkelsen, till ett filmmanus. Den engelskspråkiga filmen produceras av den hyllade filmskaparen Baltasar Kormákur och hans RVK Studios, det isländska produktionsbolaget bakom Netflix originalserier Katla och Entrapped.
 
Nikolaj Coster-Waldau berättar följande om filmen: 
 
Against the Ice har varit ett passionerat projekt för mig redan från början. Den kombinerar många spännande teman för mig: äventyr, Grönland, kamratskap, lojalitet och kärlek. Det är en intensiv utforskning av två män, två motpoler, fångade i en episkt farlig miljö. Det är också en berättelse om att leva under extrema omständigheter och press, om ständig kamp för överlevnad, att bekämpa hot om extrem kyla, brist på mat, hungriga isbjörnar och inte minst svagheten i det mänskliga sinnet.
 
Om Against the Ice
År 1909 försökte Danmarks Alabama-expedition, ledd av kapten Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau), motbevisa USAs anspråk på nordöstra Grönland – ett påstående som var rotat i tanken att Grönland var uppdelat i två olika landområden. Efter att ha lämnat sin besättning vid skeppet slädar Mikkelsen över isen med sin oerfarna besättningsmedlem Iver Iversen (Joe Cole). De två männen lyckas hitta bevis på att Grönland är en ö, men att återvända till fartyget tar längre tid och är mycket svårare än väntat. De kämpar mot extrem hunger, trötthet och en isbjörnsattack, och när de äntligen kommer tillbaka hittar de sitt skepp krossat i isen och lägret övergivet. I hopp om att räddas måste de nu kämpa för att hålla sig vid liv. När dagarna blir allt längre börjar deras mentala grepp om verkligheten blekna, vilket ger upphov till misstro och paranoia som är en farlig mix i deras kamp för överlevnad. Against the Ice är en sann berättelse om vänskap, kärlek och den imponerande kraften i kamratskap.
 
Rollbesättningen inkluderar också Charles Dance (The Crown) och Heida Reed (Poldark).
 
Inspelningen av Against the Ice avslutades nyligen. Filmen regisseras av Peter Flinth och produceras av den internationellt erkända och hyllade isländska filmskaparen Baltasar Kormákur (Everest) tillsammans med Nikolaj Coster-Waldau. Filmfotograf är Torben Forsberg, ljudansvarig är Pétur Einarsson och redaktör är Morten Hojbjerg (The Crown). Musiken är komponerad av Oscar Nominee Volker Bertelmann.
 
"Against the Ice" släpps globalt på Netflix 2021. Premiärdatum är ännu inte bestämt.
 
För fler nyheter --> Scrolla vidare!
NÄSTA ARTIKEL