Fate: The Winx Saga. Foto: Netflix

Fate: The Winx Saga säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 19 september 2022 kl. 16:09 | Publicerad 18 september 2022 kl. 10:09

Mörka krafter mobiliserar sig i Netflix-serien

Trots att vi nyligen bjöds på en handfull nya avsnitt är det redan många som undrar om vi kommer att få se "Fate: The Winx Saga" säsong 3. Även om Netflix är rätt så hemlighetsfulla känner vi oss rätt trygga.

Striden om att rädda Alfea har vunnits, men frågan är hur länge våra hjältar kan pusta ut. Men kommer vi att få följa fantasyseriens öde ytterligare eller är det dags att sätta punkt för Netflix populära TV-serie?

Den första säsongen av Fate: The Winx Saga hade premiär redan i januari 2021 och nu, lite över ett och ett halvt år senare, har vi äntligen fått ta del av sju stycken nya avsnitt. Alla som har sett de nya avsnitten förstår givetvis att det finns en plan från Netflix sida att fortsätta sin berättelse, men det betyder inte alltid att det blir så.

Fate: The Winx Saga. Foto: Netflix
Blir "Fate: The Winx Saga" säsong 3 verklighet? Foto: Netflix

Showrunner avslöjar detaljer för Fate: The Winx Saga säsong 3

Om seriens showrunner Brian Young, som har huvudansvaret för Winx får välja så blir det definitivt en tredje säsong. Till EW säger nämligen Brian att den tredje säsongen ska fokusera på den enkla (men kanske ändå svåra frågan): "Vad är The Realm of Darkness?". Och att de kommer att fortsätta att utforska seriens överhängande mytologi:

– Målet är att svara på vad The Realm of Darkness är för något. Hur är Bloom och hennes mamma kopplade till riket? Och hur riket knyts till vår stora, överhängande mytologi, som vi strösslade ut i den andra säsongen?, säger Brian Young till tidningen.

Fate: The Winx Saga säsong 3 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Budgetering kan vara ett hot

Som vi tidigare har rapporterat har Netflix haft en del ekonomiska bakslag sedan en tid tillbaka, vilket har gjort att de har börjat prioritera sina produktioner på ett annat sätt än tidigare. Tur är det då att Fate: The Winx Saga har hittat en hängiven publik.

IMDb har serien 6,9 av 10 i betyg, vilket är lika mycket som Amazons storsatsning Maktens ringar. Vi kan också se att Winx är världens 36 mest populära serie just nu, vilket är väldigt högt rankat sett till den enorma konkurrensen.

Med det sagt borde det ligga i Netflix intresse att förnya serien med en ytterligare säsong, men det är tyvärr inte hugget i sten. Netflix måste prioritera bland alla sina projekt och i värsta fall blir inte Fate: The Winx Saga säsong 3 verklighet. Vi är dock inte särskilt oroliga.

Vi förväntar oss att Netflix delar med sig av seriens framtid inom ett par månader. Håll dig uppdaterad på Filmtopp.se.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL