Nu på bio

Det senaste på biofronten!

F Is for Family säsong 5

F Is for Family säsong 5 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juni 2020

Seriens författare ser en lång fortsättning på den populära serien.

Netflixserien "F Is for Family" har hittat en lojal följarskara. Den 12 juni har den fjärde säsongen premiär, men redan nu meddelar författarna att de planerar en ytterligare säsong.

F Is for Family
Foto: Netflix.

"F Is for Family" hade premiär på Netflix 2015. Sedan dess har tre säsonger släppts och den 12 juni är det dags för den fjärde att ha premiär. Än så länge finns det inga officiella besked om en fortsättning, men seriens författare har redan nu meddelat att de "absolut inte" tänker lägga ner serien.

F Is for Family handlar om familjen Murphy, som lever ett inte så stilla liv i 70-talets typiska amerikanska förort. Familjefadern Frank gör sitt yttersta för att få allt att gå runt, men tar kanske sig själv på lite för stort allvar. Samtidigt är hans hustru Sue trött på rollen som hemmafru, vilket Frank har svårt att acceptera. Sonen Kevin har ett garagerockband, som han planerar att ta världen med, medan småsyskonen Marueen och Bill mest ställer till med olika hyss. 

Därtill har vi den nya grannen Vic, som vinner grannskapets kärlek med sin groovy-attityd. Eller ja, han vinner inte Franks kärlek, som istället känner sig hotad över att Vic blir så bra kompis med hans vänner.

Bland röstskådespelarna finner vi namn som Bill Burr, Laura Dern, Justin Long och Sam Rockwell.

"F Is for Family" säsong 5 ser ut att bli av.

Historien om familjen Murphy har hittat en lojal publik och mötts av god kritik. Nu meddelar författarteamet att de inte har några planer på att lägga ner serien, men att den ännu inte har blivit förnyad för en ytterligare säsong av Netflix. Vi vet sedan tidigare att Netflix brukar hålla detta hemligt fram tills någon månad efter en säsong har haft premiär.

På Twitter frågade ett fan om författarna planerar att lägga ner serien, på vilket de svarade kort och gott med "Absolut inte". Därefter utvecklade de sitt svar med följande meddelande "Säsong 4 slutar (som alla våra säsonger) med en cliffhanger, så svaret är att vi måste få den förnyad!".

På frågan om de har någon plan på hur de ska avsluta serien svarade de med följande Tweet:

På svenska:

Vi har ingen plan eftersom vi inte vet om vi kommer att få fortsätta förrän en ny säsong börjar sändas på Netflix. Om de meddelar oss i god tid att serien är nedlagd så kan vi skriva ett lämpligt slut. Men det är inte fallet. Vi tänker att fortsätta. Det är upp till NF att plocka upp oss.

Hur sannolikt är det att "F Is for Family" förnyas?

F Is for Family
"F Is for Family". Foto: Netflix.

Just nu är det omöjligt att definitivt säga om F Is for Family säsong 5 blir verklighet eller inte, men sett till hur framgångsrik serien har varit och att författarnas idékälla knappast verkar sina, skulle vi gissa att Netflix inom ett par månaders tid kommer att ge klartecken för en ny säsong.

Inte minst sett till att Netflix har börjat bli bättre på att förvarna sina författare om när en serie ska läggas in, så de kan författa en avslutande säsong med en ordentlig avslutning.

Håll dig uppdaterad på Filmtopp för fler nyheter.

NÄSTA ARTIKEL