Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Seinfeld

EXTRA: Jerry Seinfeld regisserar Netflix-komedi!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2021

Med frukosten i fokus.

Netflix har lyckats knyta till sig komikern för att skriva, regissera, producera och skådespela i en ny komedifilm. Filmen i fråga heter "Unfrosted" och handlar givetvis om frukostbakverket Pop-Tarts.

Komikern Jerry Seinfeld har svurit att aldrig göra en ny sitcom efter att han revolutionerade formatet med Seinfeld, som ofta klassas som historiens bästa komediserie.

Nu rapporterar Deadline att komikern återvända till komedivärlden med en långfilm istället, skriven av honom själv, Spike Feresten och Barry Marder. Filmen kommer att bli ett Netflix-original och enligt uppgifter ska streamingjätten ha vunnit rättigheterna under en auktion.

Exakt vad prislappen landade på vet vi inte, men det lär knappast ha varit billigt. Bara att köpa upp rättigheterna för att visa den 23 år gamla komediserien Seinfeld ska ha kostat bolaget över 500 miljoner dollar. Sedan tidigare har även bolaget köpt upp två av hans komedispecialer och TV-serien Comedians in Cars Getting Coffee.

Filmen i fråga heter Unfrosted och grundar sig i Jerry Seinfelds skämt om hur det amerikanska frukostbakverket Pop-Tarts förändrade världen. Valet av ämne förvånar nog ingen, Seinfeld har länge gjort en grej av sin fascination för frukostmat, inte minst flingor. Men nu är det alltså Pop-Tarts och inte Kellogs som ska stå i fokus.

Idén ska ha kommit till Seinfeld under pandemin:

– Fast hemma tittandes på ändlöst med ledsna ansikten på TV tänkte jag att detta skulle vara ett bra tillfälle att göra någonting baserat på ren löjlighet. Så vi tog mitt Pop-Tart-skämt fårn min senaste Netflixspecial och blåste upp det till en gigantisk, galen komedifilm, säger Seinfeld.

När Unfrosted får premiär är i dagsläget ännu inte känt. För mer läsning, spana in vår lista med rolig fakta om Seinfeld-serien!

 

NÄSTA ARTIKEL