Recension: En riktig man (2024) – en satirserie som inte riktigt lyfter

En riktig man säsong 2 – ser inte särskilt ljust ut

  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 09 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 06 maj 2024 kl. 14:05

Det ser inte ut som att det blir en fortsättning för miniserien

I "En riktig man" får vi följa en makthungrig fastighetsmagnat som gör allt i sin makt för att stanna kvar på toppen. Netflixs nya miniserie hade premiär den 2 maj och Filmtopp har undersökt hur förutsättningarna ser ut för en andra säsong.

Netflixs nya serie "En riktig man" kretsar kring den makthungriga och självgoda fastighetsmagnaten Charlie Croker (Jeff Daniels), vars imperium har börjat fallera. Fast besluten om att ta sig tillbaka till toppen och rädda sitt imperium kämpar han mot hotet om konkurs och sina fiender. I serien får vi även följa människorna i Crokers närhet som alla kämpar med sina egna problem. 

En riktig man är baserad på Tom Wolfes bok med samma namn och är skapad av Big Little Lies-skaparen David E. Kelley. Thomas Schlamme och den Oscarsvinnande Regina King står för regi. 

Nu när första säsongen har haft premiär har Filmtopp tittat närmare på hur möjligheterna ser ut inför en fortsättning!

Läs även: Nya filmer och serier på Netflix i maj 2024

Charlie Croker fixar sin fluga framför spegeln.
Foto: Netflix.

En riktig man säsong 2 – inte särskilt troligt 

Serien ligger i skrivande stund på en tredje plats på Netflixs streamingtopp i Sverige, men har fått blandad kritik av både tittare och kritiker. Filmtopps recensent gav den 3 av 5 i betyg och menar att "serien är mycket, på både gott och ont".

Men oavsett hur första säsongen har mottagits så är En riktig man en miniserie där endast en säsong var planerad från början och historien får ett ordentligt slut i sista avsnittet. Serien är dessutom baserad på en bok där det inte finns någon uppföljare, vilket betyder att en andra säsong skulle behöva gå utanför källmaterialet. För den som hoppats på en fortsättning ser det med andra ord inte särskilt ljust ut och det är högst troligt att det inte blir en säsong 2 av En riktig man. 

Alla sex avsnitt av En riktig man finns att streama på Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL