Emma Mackey lämnar Netflix-serien Sex Education

Emma Mackey lämnar Netflix-serien Sex Education

  • Netflix
Filmtopp
22 februari 2023 kl. 11:02

Emma Mackey lämnar Netflix-succén efter säsong fyra

På söndagens BAFTA-gala vann Emma Mackey, 27 år, pris som årets stjärnskott. Samma kväll meddelade hon att hon sagt farväl till sin karaktär Maeve – en av huvudkaraktärerna i Netflix framgångsrika ungdomsserie "Sex Education".

Emma Mackey lämnar Netflix-serien Sex Education
Asa Butterfield och Emma Mackey i den första säsongen av "Sex Education". Foto: Netflix.

Emma Mackey har spelat karaktären Maeve Wiley i Netflix-serien Sex Education sedan 2019 och blev nyligen klar med inspelningen av säsong fyra. Efter att ha mottagit pris som årets stjärnskott på BAFTA-galan, pratade Mackey med en samlad presskår och blev frågad om hon kommer tillbaka för en femte säsong av Sex Education.

– Säsong fem? Jag blev precis klar med den fjärde förra veckan. Nej, jag tror inte jag kommer att vara med i säsong fem. Jag har sagt hej då till Maeve, ska Mackey ha svarat, enligt RadioTimes.

Efter det stora genombrottet i Sex Education har Emma Mackey varit med i flertalet filmer, som när hon spelade kända författaren Emily Brontë i filmen Emily från 2022. Hennes nästa roll kommer att vara i Greta Gerwigs kommande film Barbie som släpps juli 2023. I filmen spelas huvudrollerna av Margot Robbie och Ryan Gosling.

Emma Mackey är inte den enda som kommer att gå vidare från serien. Flera betydande karaktärer har tackat för sig den senaste tiden. Skådespelaren Ncuti Gatwa, som även han medverkar i filmen Barbie, är en av seriens skådespelare som också blivit färdig med inspelning av sin karaktär, Erik, och tackat för sin tid som honom.

Säsong fyra av "Sex Education" har inte blivit färdigställd och det är oklart när den släpps, men det kommer att vara det sista man får se av karaktären Maeve.

Julius Liljeblad

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL