Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter The Revenant – Alejandro G. Iñarritu tillbaka med filmen Bardo

Efter The Revenant – Alejandro G. Iñarritu tillbaka med filmen Bardo

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
31 augusti 2022
Kristian Andersson | Nyhet
31 augusti 2022

Har premiär i höst

Sju år efter "The Revenant" är regissören och manusförfattaren Alejandro G. Iñarritu nu på väg tillbaka, detta med filmen "Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths" som har premiär på Venedigs filmfestival.

Det var länge sedan vi fick se något av den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmskaparen Alejandro G. Iñarritu som frälste världen med Birdman och The Revenant. De två vännerna Guillermo del Torro och Alfonso Cuarón som han tillsammans med utgör "Three Amigos" har båda gjort film för Netflix, nu är det Iñarritus tur. Hans nya film Bardo har premiär på Venedig filmfestival senare i år. 

Iñarritus kommande film har minst sagt en lång titel och i samma stil som Birdman som även gick under namnet Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance). Bardos fulla titel är Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths. Se en första poster till den här: 

I Bardo får vi följa Silverio, en känd mexikansk journalist och dokumentärfilmare som bor i Los Angeles. Han blir vinnare av ett internationellt pris som tvingar honom besöka sitt hemland. Under det som skulle vara en enkel resa, kommer han i kontakt med sin inre dårskap – i den grad att han drivs till fullständig vansinne, förvirring och förundran.

Iñarritu har själv producerat, regisserat och varit med och skrivit manuset tillsammans med Nicolas Giacobone som han jobbat mycket med förut. Med sig har han haft filmfotografen Darius Khondji som gjort mycket film med Woody Allen och David Fincher.

I filmen får vi se skådespelare som Ximena Lamadrid, Daniel Giménez Cacho, Andrés Almeida, Ruben Zamora och Fabiola Guajardo med flera.

Premiären kommer att landa på filmfestivalen i Venedig och rullas ut på amerikanska biografer den 4 november för att senare släppas på Netflix den 16 december. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL