Se drottning Elizabeth i The Crown säsong 5

Efter stoppet – nu återupptas inspelningen av The Crown

  • Netflix
Filmtopp
14 september 2022 kl. 16:09

Arbetet på den sjätte och sista säsongen tillbaka på banan

När Drottning Elizabeth II dog valde Netflix att pausa arbetet på deras berömda kostymdrama om brittiska kungahuset. Nu återupptas inspelningen av "The Crown".

Den 8 september slogs världen av nyheten om att Drottning Elizabeth II har avlidit, 96 år gammal. Då valde produktionen av Netflix att pausa arbetet på deras omtyckta kostymdrama The Crown som täcker det brittiska kungahusets moderna historia. I dag rapporterar tidningen People att inspelningen av The Crown nu återupptas.  

The Crown är ett kärleksbrev till drottningen och jag har inget att tillägga just nu, endast tystnad och respekt. Jag förväntar mig att vi pausar inspelningen också, sade seriens skapare Peter Morgan i ett uttalande när nyheten om hennes död blev känd. 

Inspelningen av The Crown återupptas

Efter stoppet – nu återupptas inspelningen av The Crown
Imelda Staunton som Drottning Elizabeth II i "The Crown" säsong 5. Foto: Netflix.

Inspelningen av The Crown säsong 6 har den senaste tiden pågått i Spanien i en liten stad utanför Barcelona. People har tagit del av bilder som bekräftar att inspelningen nu är tillbaka i verk. De visar skådespelerskan Elizabeth Debicki i rollen som Prinsessan Diana under hennes resa till Bosnien år 1997 strax innan hennes död den 31 augusti samma år. 

Seriens sjätte säsong blir dess sista. Den femte, i vilken vi får se Imelda Staunton gestalta drottningen, är planerad att ha premiär i november detta år. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL