Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dokumentärvecka på Netflix

Dokumentärvecka på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 mars 2021

4 nya titlar.

I veckan släpper Netflix fyra nya dokumentärer, varav två filmer och två serier. Inte minst släpper streamingtänsten en dokumentär som visar en tidigare okänd sida av rapparen Biggie. Vi får också ta del av omskakande true crime-berättelser och fängslande sportdramatik. Vilken av produktionerna är du mest taggad på?

MER LÄSNING:

Streama gratis dokumentärer på Filmtopp

Biggie: I Got a Story to Tell – onsdag

I den här nya dokumentären om den ikoniska rapparen Biggie som sköts ihjäl blott 24 år gammal får vi ta del av unikt rörligt material filmat av hans bästa vän Damion "D-Roc" Butler. Det varvas med intervjuer av hans andra nära vänner och familjemedlemmar, som ger oss en ny insikt i hur artisten var som person. 

Murder Among the Mormons – onsdag

Netflix dokumentären Murder Among the Mormons utreder den ökända bombningen inuti en mormonsk kyrka i Salt Lake City under mitten på 80-talet. Explosionen resulterade i två mordoffer och flera andra skadade. Vem var det som gjorde dådet och hur kom den att skaka om mormonismens forum?  

Nevenka: Kampen mot sexuella trakasserier – fredag

Nevenka breaking the silence
Foto: Netflix.

Nevenka Fernández är den första spanjoren att som målsägande vinna en rättegångsprocess mot en högt uppsatt politiker för sexuellt ofredande. Nu, 20 år senare, talar hon för första gången ut om upplevelsen i vad som är väldigt ärliga samtal. 

Last Chance U: Basketball – fredag

Efter Last Chance U som gav oss storyn om unga amerikanska fotbollsspelares tuffa utmaningar på college, kommer nu basketversionen. Här får vi se den press som kommer för att lyckas redan på collegenivå och vad den stora drömmen kostar att uppnå. 

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL